Energy disruptor Solarus haalt €900.000 op

Nederlands producent van zonnecollectoren Solarus haalt €900.000 euro bij 570 investeerders op via crowdfunding. Eind 2017 startte Solarus een laatste crowdfunding campagne met als doel internationale groei te bewerkstelligen en de crowd een unieke kans te geven om aandeelhouder te worden. Het initiële fundingsdoel van €500.000 werd binnen twee weken ruimschoots overschreden. Met deze kapitaalinjectie wil Solarus haar flexibele businessmodel wereldwijd implementeren en verder groeien naar een verwachte omzet van 10 miljoen in 2018. 

Succesvolle crowdfunding

Met het opgehaalde bedrag overstijgt Solarus haar crowdfund campagne van vorig jaar, waarin acht ton werd opgehaald én welke tot meest succesvolle aandeel crowdfunding campagne van 2016 werd bekroond. Opnieuw faciliteerde Symbid de campagne. De campagne is tevens onderdeel van een grotere investeringsronde met daarin nieuwe grote investeringsfondsen die naar verwachting begin 2018 wordt afgesloten. Met de huidige investering hoopt Solarus in de komende jaren verder te groeien naar een verwachte omzet van €10 miljoen in 2018 en €150 miljoen in 2020.

3x meer energie

De revolutionaire Solarus PowerCollectors produceren warmte én elektriciteit op één en hetzelfde oppervlak, waarmee ze tot drie keer meer energie leveren dan conventionele PV-panelen. Het systeem vangt hitte van de zon direct op en produceert daar bovenop elektriciteit. Het gepatenteerde C-PVT systeem heeft een piekprestatie van 750W/m2 en heeft daarmee de hoogste opbrengst van zonne-energie in de markt. PowerCollectors worden geïnstalleerd op hotels, ziekenhuizen, sport/wellness centra, procesindustrie, kantoren en huizen en bieden specifiek voor beperkte dakruimtes een uitkomst: de hoge energieopbrengst benut de beschikbare ruimte optimaal.

Internationale groei

Om de energietransitie wereldwijd te versnellen, stelt Solarus zich als doel haar innovatieve hybride PV-T systeem snel wereldwijd te implementeren. In 2017 heeft de producent van duurzame zonnesystemen grote ontwikkelingen doorgemaakt. Met de investering van 6,7 miljoen, afkomstig van o.a. grote investeringsfondsen ForestEffect Fund en Nasaca en de vorige crowdfunding, heeft het bedrijf zijn uiterst innovatieve productielijn verder kunnen automatiseren en het commerciële team uitgebreid met drie professionals. Met als resultaat dat Solarus momenteel 40 projecten heeft en meer dan 1.500 collectors heeft verkocht in 15 landen. Recentelijk zijn er nieuwe partnerovereenkomsten gesloten in Cyprus, India, Zwitserland en (Zuid) Afrika. Door samen te werken met een internationaal netwerk van distributie en assembly partners, draagt Solarus eraan bij een duurzame impact in de energiesector te verwezenlijken: ‘dak voor dak’ met het doel om 400.000 PowerCollectors te verkopen de komende drie jaar. Zo helpt Solarus de energieschaarste tegen te gaan en CO2-uitstoot te verminderen.

Share Button