Investeer in Robuusteiken: op naar een duurzame bouwsector

Al ruim tien jaar bouwt het winstgevende Robuusteiken ecologische huizen, kantoren en objecten zoals bruggen en speeltoestellen. Dat doen ze voor woningcorporaties, bouwbedrijven, dierenparken, natuurbeheerders en diverse particuliere opdrachtgevers. Naast de groeifinanciering van de Rabobank is  Robuusteiken gestart met een crowdfundingcampagne via Oneplanetcrowd.

Eigenaar Peter Kroes: ‘De bouw is wereldwijd voor 10% verantwoordelijk voor de co2-uitstoot. Particulieren en overheden zien steeds meer de urgentie van ecologisch en circulair bouwen. Dat merken wij aan de explosieve groei in aanvragen voor onze bouwoplossingen. Naast de groeifinanciering van de Rabobank zijn wij deze crowdfundingcampagne gestart zodat we samen met het publiek onze impact kunnen vergroten.’

Ruim 280 mensen hebben inmiddels geïnvesteerd. Het is nog mogelijk om deel te nemen. Robuusteiken nodigt alle investeerders uit voor een ambassadeursdag op de houtwerkplaats voor iedereen die €1000,- of meer investeert.

Wij bieden u de kans om te investeren door een lening te verstrekken met een rente van 7% en een looptijd van 4 jaar. Doe mee en investeer hier!

Wat doet Robuusteiken?

Wat begon in 2006 met het duurzaam ontwikkelen van een eikenhouten schutting, is doorgegroeid tot het duurzame en winstgevende bouwbedrijf Robuusteiken. Robuusteiken bouwt ecologische huizen voor particulieren, kantoren, bruggen en natuurlijke speeltoestellen. Alles is daarbij vervaardigd uit bio-based bouwmaterialen, zoals duurzaam geproduceerd hout en milieuvriendelijke isolatie.

Met achttien mensen in vaste dienst en een jaaromzet van ruim 1,5 miljoen euro in 2018 groeien wij hard. Dit jaar hebben we al een omzet van bijna 6 miljoen euro aan opdrachten in onze portefeuille en we zien toenemende kansen voor onze bio-based bouwmaterialen. Om aan de de vraag te kunnen blijven voldoen is financiering nodig.

Robuusteiken werkt aan een concrete omslag in de bouw door ambachtelijk, ecologisch en circulair te bouwen. De specialismen waarin Robuusteiken actief is, dragen elk bij aan de vergroening van het Nederlandse (bouw)landschap.

Dit doen wij op verschillende manieren:

  1. Al ruim tien jaar werken wij samen met architecten, projectontwikkelaars en aannemers, maar ook met particulieren die zelf een ecologische woning willen bouwen.
  2. Daarnaast zorgen wij voor de verduurzaming van de traditionele bouw door de ontwikkeling van ecologische bouwelementen die we leveren aan andere bouwbedrijven actief op de woning-, utiliteits- en de renovatiemarkt. Onder de noemer Robuusteiken Ecologische Bouwelementen maken we ecologisch bouwen voor elke bouwondernemer mogelijk. Dit doen wij door het ontwikkelen en leveren van ecologische HSB wand-, dak- en renovatie-elementen die onder eigen label worden uitgebracht.
  3. Robuusteiken Ecologische Bouw voorziet met zijn ecologische bouwprojecten in woningen en gebouwen met een zeer kleine ecologische voetafdruk en een ambachtelijke signatuur. Hierbij zijn de brutomarges groot door een hoog aandeel vakwerk in de totale projectsom. Naast projecten voor particulieren en bedrijven zijn er ook woningen ontwikkeld die op grotere schaal kunnen worden ingezet door woningcorporaties.
  4. Tot slot dragen wij bij aan het vergroenen van de infrastructuur door het ontwikkelen van objecten die de openbare ruimte verfraaien met ons specialisme Robuusteiken Ecologische Infra. Denk hierbij aan bruggen, speelobjecten, verkeersobjecten en meubilair voor de openbare ruimte van verantwoord hout. Afnemers hiervan zijn gemeenten en natuurbeheerders zoals Staatsbosbeheer. Binnen deze tak is de productie relatief eenvoudig, waarbij we naast het duurzame aspect ook maatschappelijk verantwoord produceren hoog in het vaandel hebben. Dit doen wij door voor deze activiteit specifiek mensen aan te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Share Button