In je toekomst investeren via beheerd cryptobeleggen bij Yieldt

Steeds meer experts zijn het erover eens dat cryptomunten deel kunnen uitmaken van een hedendaagse investeringsportefeuille. Daarbij heeft men het wel vaak over een agressieve investeringsstrategie waarbij risico’s niet worden geschuwd. Bij Yieldt geloven ze echter dat het ook anders kan. Yieldt is een van de grootste vermogensbeheerders op de Nederlandse cryptomarkt. Het vertrekt van een risicomijdend oogpunt en zet vooral in op langetermijnopbrengsten. Daarmee pakt men het volledig anders aan dan de meeste andere vermogensbeheerders op de cryptomarkt. Wat moet je weten over Yieldt en hoe duurzaam is hun dienstverlening? We zochten het voor je uit.

Werkwijze van cryptovermogensbeheerder Yieldt

Bij Yieldt richten ze het vizier op de lange termijn. Ze beleggen niet alleen in cryptomunten als Bitcoin en Ethereum, maar ook in talloze andere cryptovaluta. Ze schuiven echter regelmatig met verdelingen en bij een verhoogd risico gaan ze zelfs volledig uit positie. De basis is een fundamentele analyse bij crypto. Dit wil zeggen dat elke investering wordt voorafgegaan door een gedegen onderzoek. Binnen de wildgroei aan cryptomunten wordt het kaf van het koren gescheiden. Uiteraard worden de experts bijgestaan door state-of-the-art-algoritmes en heeft men ook aandacht voor de technische analyse of hoe de koerswaarde van bepaalde cryptomunten in het verleden evolueerde.

Deze aanpak legde het bedrijf geen windeieren. Momenteel heeft het bedrijf een YTD-rendement van 168%. Dit heeft het wel vooral te danken aan de eerste drie maanden van dit jaar, toen er altijd een rendement van minstens 35% werd geboekt. In mei (+5,5%), juni (-10,2%) en juli (+2,4%) deden de investeringen het beduidend minder goed. Hoe dan ook werd er in de periode tussen december 2019 en juli 2021 een rendement van maar liefst 595% behaald en wordt er intussen al 10 miljoen euro beheerd. Als je weet dat het bedrijf een winstvergoeding van 10% opstrijkt, weet je ook dat het hen voor de wind gaat.

Over de duurzaamheid van de cryptomarkt

Investeerders kunnen via Yieldt mooie winsten boeken, terwijl de risico’s naar cryptomarktnormen toch beperkt blijven. Uiteraard stelt zich de vraag hoe groen deze investeringen eigenlijk zijn. Daarop valt maar moeilijk een antwoord te formuleren. Er bestaan namelijk verschillende soorten cryptomunten die allen hun eigen toepassingen, beperkingen en ecologische voetafdruk hebben. Bekend is bijvoorbeeld het verhaal van Bitcoin, dat ook tot de portefeuille van Yieldt behoort. Deze cryptomunt is allesbehalve duurzaam en kent een ongelofelijk groot energieverbruik. Daarover lees je meer in de eerdere blog over duurzaamheid en de cryptomarkt van onze partner Duurzaam Beleggen Academie.

Toch zijn lang niet alle cryptomunten even vervuilend en heeft Yieldt een heel diverse portefeuille. In de praktijk is het weinig inzichtelijk en zo gaat het wel vaker. Zo wordt Tesla bijvoorbeeld vaak als duurzame investering aanbevolen. Het bedrijf wil dan ook de wereld duurzamer maken en de elektrische auto promoten. Mooi, maar tegelijkertijd strijkt het bedrijf veel milieusubsidies op en koopt het daarmee voor anderhalf miljard dollar aan Bitcoins. Als het over duurzaamheid gaat, is het verhaal met andere woorden lang niet altijd zwart-wit.

Share Button