ESG in één dag

ESG in één dag

Wanneer

20/05/2022    
08:30 - 17:30

Waar

WTC Den Haag
Pr. Beatrixlaan 582, Den Haag

Wet – en regelgeving en de verwachtingen over duurzaamheid van deelnemers en de maatschappij ontwikkelen zich razendsnel. Klimaat en energietransitie zijn daarvan een voorbeeld. Hoewel klimaat bij alle pensioenfondsen op de agenda staat, is er nog veel werk te verzetten. In 2022 moeten de actieplannen voor het klimaatcommitment van de financiële sector aan het Nederlandse klimaatakkoord er zijn. Dit vraagt om beleidsvormgeving, zorgvuldige uitvoering en monitoring. SPO BV organiseert daarom de training ‘ESG in één dag’ voor pensioenfondsen.

Bij ESG in één dag worden alle facetten van duurzaamheid die bij pensioenfondsen op tafel liggen in één dag volledig en systematisch op een rij gezet. Onderwerpen als Sustainable Finance Disclosure Regulation, SDG’s, bestuursverantwoordelijkheden rondom klimaatveranderingen en deelnemersbetrokkenheid komen aan bod.

Na ESG in één dag heeft u een actueel overzicht van het veld van duurzaamheid. U kunt het beleid bestuurlijk vormgeven, beoordelen en implementeren. Door de actieve benadering van de meeste materiële ESG-onderwerpen waarin de docent u meeneemt, wordt ingegaan op de ontwikkelingen die nu spelen en aandacht nodig hebben. Het juiste kennisniveau van ESG zorgt ervoor dat u beter in staat bent om de belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen aan te jagen. De kennis is direct toepasbaar op de eigen praktijk.

ESG in een dag is tot stand gekomen in samenspraak met DNB en VBDO.

Voor wie

ESG in één dag is geschikt voor iedereen die betrokken is bij belangrijke besluiten rondom duurzaamheid in de beleggingscyclus: pensioenfondsbestuurders, specifieke commissies (Beleggings,- risicomanagement, uitbestedings – en communicatiecommissies), leden van verantwoordings – en belanghebbendenorganen, leden van Raden van Toezicht.

Aanpak

Een brede mix van leermiddelen maakt het plezierig om te leren. Wij vinden het belangrijk dat alle deelnemers op gelijk niveau kunnen participeren aan de discussies. Vooraf wordt de benodigde theorie kort, krachtig en visueel aangeboden in de vorm van microlearnings.

Zoals u van ons gewend bent, werken we met concrete praktijkvoorbeelden, cases en simulaties. U doorgrondt met onafhankelijke, ervaren docenten uit de praktijk de onderliggende principes en leert samen met uw peers.

Docenten uit de praktijk

ESG in een dag wordt gedoceerd door de volgende docenten:

Jaap van Dam: Principal Director Investment Strategy bij PGGM en voorzitter van de VBDO

Piet Klop: Hoofd Verantwoord Beleggen bij PGGM

Xander Urbach: Senior Projectmanager Duurzaam Beleggen bij VBDO

Onze docenten zijn ervaren pensioenprofessionals die behoren tot de top in hun vakgebied en met beide benen in de praktijk staan. Zij zijn didactisch geschoold en weten op enthousiaste en heldere wijze de theorie te verbinden met aandacht voor interactie en actualiteit doorgeven zodat u zich verder kunt ontwikkelen.

Meer informatie/aanmelden

Share Button