Webinar: MiFID II en duurzaamheidsvoorkeuren

Webinar: MiFID II en duurzaamheidsvoorkeuren

Wanneer

07/06/2022    
16:00 - 16:45

Waar

Webinar
nvt, Online

Op 8 maart 2018 heeft de Europese Commissie haar Action Plan on Financing Sustainable Growth gepubliceerd. Uit dit actieplan kwamen verschillende wetgevingstrajecten voort, waaronder wijzigingen in MiFID II. Een belangrijke verandering voor partijen die zich bezighouden met beleggingsadvies en vermogensbeheer, is dat de geschiktheidstoets per 2 augustus 2022 moet worden uitgebreid met de duurzaamheidsvoorkeuren van de beleggende klant. Dit klinkt misschien simpel, maar is in de praktijk allesbehalve eenvoudig.

Tijdens het webinar ‘MiFID II en duurzaamheidsvoorkeuren’ op 7 juni 2022 nemen de ESG-specialisten van Charco & Dique u mee in de uitdagingen die de inventarisatie en integratie van duurzaamheidsvoorkeuren met zich meebrengen.

Gedurende een 45 minuten durende sessie praten ESG-specialisten Michiel Peters en Esther Mennens-Wismans u bij over de nieuwe eisen rondom duurzaamheidsvoorkeuren bij de geschiktheidstoetsing. Na afloop van het webinar sturen wij u per e-mail een praktisch stappenplan toe, waarmee u zelf aan de slag kunt met het verwerken van de duurzaamheidsvoorkeuren van de klant in de portefeuille of in het advies.

Kunt u ook wel wat hulp gebruiken? Meld u dan nu aan voor het webinar.

Share Button
Kaart niet beschikbaar