Uitnodiging bijeenkomst Duurzame Financiering

26 mei organiseert De Groene Zaak samen met haar partners ASN Bank, FMO en Triodos Bank een bijeenkomst over duurzame financiering; “We zijn allemaal bankier”. Meld je aan en ontdek hoe je de geldstromen in jouw eigen organisatie kunt verduurzamen!

We realiseren het ons misschien niet altijd, maar ál onze financiële beslissingen, groot of klein, hebben rechtstreeks of indirect invloed op onze samenleving en leefomgeving. Of we nu pinnen, ons spaargeld ergens onderbrengen of een lening aanvragen. Dit betekent dat geld handelingsperspectief biedt, en dat je zelf dus richting kunt geven aan wat je ermee in gang zet. In die zin zijn we allemaal een beetje bankier. Net zo goed als elk individu, hebben de banken als belangrijke spelers in het financieel-economisch systeem bij uitstek de mogelijkheid met hun financierings- en investeringskeuzen de verduurzaming van de economie te versnellen.

Tijdens deze bijeenkomst geven ASN Bank, FMO en Triodos Bank ‘een kijkje in de fabriek’ van het bankbedrijf, en delen ze hun praktijkinzichten over de verduurzaming van geldstromen. Deze partners van De Groene Zaak willen de andere partners graag laten zien wat het – vaak nog onbenutte – potentieel daarvan is. Jouw onderneming of organisatie stelt natuurlijk allerlei duurzaamheidseisen aan de eigen diensten, personeel en producten, maar lang niet altijd wordt er ook al gekeken naar de kwaliteit van de geldstromen.

Juist op dat vlak heb je waarschijnlijk veel meer mogelijkheden dan je denkt. ASN Bank, FMO en Triodos Bank hopen je aan de hand van succesverhalen en stevige dilemma’s te inspireren jouw positieve invloed verder te vergroten. Bijvoorbeeld door voortaan heel andere gesprekken met je eigen bank te voeren!

Programma

15:00 – 15:20 De Groene Zaak – inleiding over duurzame financiering

15:20 – 15:50 FMO – projectfinanciering
15:50 – 16:20 ASN Bank – duurzaam beleggen
16:20 – 16:50 Triodos Bank – kredietverstrekking
16.50 – 17.00 Afsluiting
17:00 – 18.00 Borrel

Waar & wanneer?

Datum: donderdag 26 mei 2016
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Nederlandse Vereniging van Banken (NVB)
Adres: Gustav Mahlerlaan 29-35, 1082 MS Amsterdam

Deelname is kosteloos.
Meld je aan door een email te sturen naar ise.van.den.hoogen@degroenezaak.com.

Share Button