ABN AMRO geeft opnieuw groene obligatie van EUR 500 miljoen uit

ABN AMRO heeft haar tweede ‘Euro green bond’ uitgegeven. Het gaat om een senior unsecured groene obligatie die gecertificeerd is door Oekom en het Climate Bond Initiative.

Met deze obligatie financiert ABN AMRO hypotheken van recent gebouwde zeer energiezuinige woningen, leningen voor zonnepanelen en/of energieverbeteringsmaatregelen op bestaande woningen en duurzaam ontwikkeld commercieel vastgoed. Bij deze tweede obligatie zijn als nieuwe assets energie-efficiënte renovaties en transformaties op bestaand commercieel vastgoed toegevoegd.

Validatie op duurzaamheid

“We merken dat institutionele investeerders veel interesse hebben om te investeren in bewezen groene assets”, aldus Daniëlle Boerendans van ABN AMRO Funding & Capital Issuance. De ABN AMRO leningen waarin kan worden geïnvesteerd zijn extern gevalideerd op transparantie en duurzaamheidscriteria door ‘Oekom research’ en het ‘Climate Bond Initiative’ (CBI).

Veel interesse

De obligatie ter waarde van EUR 500 miljoen kent een looptijd van 6 jaar en is uitgegeven op midswaps + 52 basispunten. Danielle Boerendans: “Al tijdens de roadshows hebben we veel positieve reacties gekregen van investeerders. Dat zien nu terug in het orderboek, dat ruim overtekend was.” ABN AMRO heeft de green bond zelf gestructureerd.

Share Button