Terugblik masterclass ‘Blik op impact duurzaam beleggen’

Duurzaam beleggen is niet meer weg te denken uit het aanbod van asset managers. De implementatie loopt evenwel sterk uiteen en ook de impact kan op verschillende manieren worden gemeten. Dit kwam naar voren tijdens de eerste masterclass over duurzaamheid die Fondsnieuws woensdag organiseerde. De focus van de bijeenkomst lag op de impact van duurzaam beleggen, in het bijzonder met het oog op de transitie richting duurzame energiebronnen. 

Main stream

‘Alleen al het hoge gehalte mannen in pak laat zien dat duurzaamheid echt serieus genomen wordt’, nam een van de deelnemers waar tijdens de druk bezochte educatieve sessie in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het was voor haar het bewijs dat duurzaam beleggen nu ‘main stream’ is geworden.

Fondsnieuws-hoofdredacteur Cees van Lotringen erkende dat hijzelf zeker geen ‘early adaptor’ was als het gaat om duurzaam beleggen. Het vorig jaar gesloten kimaatakkoord in Parijs opende hem echter definitief de ogen.

Lees verder

Share Button