Financiële topman EU moedigt institutionele beleggers aan tot duurzaam investeringsbeleid

Valdis Dombrovskis, de Europese commissaris voor financiële diensten, sprak op het Peterson Institute for International Economics in Washington, DC Hij wil de financiële sector aanmoedigen om te de overgang van de Europese Unie naar een koolstofarme economie te faciliteren.

“We moeten moediger zijn als het gaat om de ondersteuning van duurzame financiering en institutionele beleggers aanmoedigen om meer duurzaam te beleggen en te investeren. En ook hoe we de overgang naar een koolstofarme economie in de financiële sector kunnen ondersteunen. De EU heeft net de het Klimaatakkoord van Parijs geratificeerd. Er wordt gewerkt aan om een alomvattende Europese strategie voor groene financiering te ontwikkelen en om de beschikbaarheid van groene fondsen te verhogen. Ook willen we dat 40% van het Europees Fonds voor ‘Strategic Investment’ aan projecten gaat  bijdragen die een duurzame groei ondersteunen. ”

Download de volledige tekst van de speech (engelstalig, pdf)

Share Button