VBDO publiceert white paper voor institutional investors over klimaatverandering

Bron
VBDO

In een white paper geeft de VBDO aanbevelingen aan asset owners, vermogensbeheerders en data leveranciers om klimaatrisico’s te beoordelen binnen de gehele portefeuille en deze te vertalen naar hun beleggingsbeleid.

Klimaatverandering heeft op uiteenlopende manieren impact op investeringsportefeuilles, bijvoorbeeld fysieke- en transitierisico’s.

Reduceren klimaatverandering via investeringen

Institutionele investeerders kunnen een positieve bijdrage leveren aan het reduceren van klimaatverandering via hun investeringen. Er is namelijk een groeiend aantal instrumenten en data beschikbaar om de CO2-uitstoot en klimaatrisico’s van specifieke bedrijven in kaart te brengen.

Resultaten masterclasses

Dit whitepaper is het resultaat van de uitkomsten van drie masterclasses die VBDO heeft georganiseerd in 2016 en 2017 en in samenwerking met een brede groep experts en SPIL (Sustainable Pension Investments Lab).

Share Button