ABN AMRO ontvangt Kristalprijs voor meest innovatieve jaarverslaglegging

ABN AMRO heeft op 21 november 2017 de Kristalprijs voor de meest innovatieve jaarverslaglegging ontvangen. Deze prijs is toegekend door de jury van de Transparantiebenchmark, met name vanwege de vernieuwende manier waarop de bank rapporteert over mensenrechten.

Naast het winnen van de prijs had de bank een totaal score in de benchmark van 193 van de 200 punten en heeft daarmee een plek in de top 10 van Nederlandse bedrijven.

De publicatie van het mensenrechtenrapport is volgens de jury onderscheidend en levert vooral door de kwetsbare opstelling van ABN AMRO veel waardering op. Verder heeft de jury ABN AMRO extra punten toegekend vanwege de hoge mate van relevantie en duidelijkheid van het geïntegreerde Jaarverslag over 2016.

Richard Kooloos, hoofd Duurzaam Bankieren ABN AMRO: “We zijn verheugd met de waardering voor onze inspanningen op het gebied van transparante verslaglegging. Het thema mensenrechten is een onderwerp in de financiële sector dat we van groot belang achten en de aandacht die wij daaraan geven komt onder andere terug in ons verslag. Een verbeterpunt dat wij ter harte nemen, is nog meer aandacht voor verslaglegging over de zaken die minder goed zijn gegaan. Dit jaar hebben we daarvoor al onze dilemma’s opgenomen in het jaarverslag. In het komende verslag zal dit zeker verdere aandacht krijgen”.

ABN AMRO streeft naar een zo groot mogelijke mate van transparantie over haar resultaten. De verslaglegging daarover is te vinden in haar geïntegreerde jaarverslag, het mensenrechten rapport, de Duurzaam Bankieren nieuwsbrief en online communicatie.

De Transparantiebenchmark is een jaarlijks onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij Nederlandse ondernemingen. Via de Transparantiebenchmark dingen bedrijven mee naar De Kristal, een toonaangevende prijs op het gebied van maatschappelijke verslaggeving. Ruim 250 Nederlandse bedrijven dingen mee naar de prijs.

Meer informatie over de Transparantiebenchmark is te vinden op: www.transparantiebenchmark.nl.

Share Button