Duurzaam Van der Valk hotel in Amsterdam met groenfinanciering

Vlakbij het Amstelstation opent Van der Valk in september 2018 een hotel met 206 kamers. Maar het is de nieuwe locatie op de Zuidas, naast de RAI, die de meeste aandacht trekt. Voorjaar 2020 opent daar een viersterrenhotel met 240 kamers, ontworpen door Wiel Arets Architecten. Meest bijzonder is dat het hotel aan de hoogst haalbare duurzaamheidscriteria gaat voldoen. 

De bouw van het nieuwe hotel wordt deels gefinancierd met een ING Groenfinanciering. Deze is speciaal voor duurzame projecten ingericht. Wie bijvoorbeeld duurzaam wil bouwen of renoveren, of zonnepanelen wil plaatsen en aan de overheidscriteria voldoet, krijgt bij ING een ‘groen’ rentevoordeel.

Adriaan van der Valk: ‘Die groenfinanciering is voor ons een belangrijke steun in de rug. Duurzaam bouwen is vaak duurder dan traditioneel bouwen. Uiteindelijk gaan we uiteraard veel besparen op onze energierekening, maar de kost gaat voor de baat uit. Dankzij de lening van ING Groenbank zijn onze financieringslasten lager. En daarbij hebben ze ons geadviseerd hoe de overheidsregeling optimaal kunnen inzetten. Zo bleek het binnen de regeling toegestaan op een externe locatie extra zonnepanelen bij te plaatsen. Daarmee realiseren we aanvullend voordeel.’

Lees het volledige artikel

Share Button