Syntrus Achmea RE&F zet duurzaamheid in hogere versnelling

Syntrus Achmea Real Estate & Finance schroeft zijn ambities op het gebied van duurzaamheid op. De vastgoedvermogensbeheerder heeft vijf VN-doelen voor duurzame ontwikkeling geselecteerd om de ambities van institutionele beleggers om te zetten in concrete strategieën.

“De lange termijn focus van onze opdrachtgevers vraagt om beleggingen met betekenis: beleggingen die nu maar ook over twintig of dertig jaar nog waarde toevoegen aan leefbare en aantrekkelijke woon- en leefomgevingen”, zei Nicole Maarsen, directeur Vastgoed van Syntrus Achmea RE&F vanmorgen bij de start van de Provada in Amsterdam.

De Verenigde Naties hebben in totaal 17 doelen gedefinieerd, die een einde moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Syntrus Achmea RE&F heeft daarvan vijf doelen geadopteerd, die van toepassing zijn op het beleggen in vastgoed en hypotheken.

Maarsen: “De vijf VN-doelen geven ons een uitstekend handvat om ons duurzaamheidsbeleid vorm te geven. Als stadspartner zoeken we voortdurend naar verbinding en samenwerking om de duurzaamheidsambities van onze klanten te realiseren. Door middel van pilots op thema’s als mobiliteit, gezondheid, inclusiviteit en duurzaamheid ontdekken we de mogelijkheden en zoeken we naar concrete projecten en investeringen.”

Syntrus Achmea RE&F ondertekende begin dit jaar de City Deal, won met het Who Dares team de prijsvraag Who Cares stapte definitief af van het gasfornuis. Ook behaalde een recordaantal van veertien Syntrus-fondsen en –portefeuilles een Green Star in de GRESB-benchmark. Momenteel loopt een onderzoek naar de mogelijkheden om projecten aan te melden voor de WELL Community.”

Syntrus Achmea RE&F presenteert zich op de Provada nadrukkelijk als maatschappelijk betrokken stadspartner die via verbinding en vernieuwing beleggingen met impact wil realiseren. Maarsen: “Duurzame investeringen bieden onze stakeholders een gezonde financiële toekomst in een aantrekkelijke leefomgeving. Wij zoeken de partners die met ons deze beleggingen willen realiseren.”

Share Button