ACTIAM behaalt hoge scores in jaarlijkse PRI-onderzoek

Vermogensbeheerder ACTIAM is beloond met hoge cijfers in het jaarlijkse onderzoek van de Principles for Responsible Investment (PRI). ACTIAM behaalde dit jaar de hoogst haalbare score (A+) op maar liefst 12 van de 14 onderdelen. Op de overige twee onderdelen werd een A gescoord.

De hoogste standaard voor verantwoord beleggen

ACTIAM – al sinds de oprichting (in 2006) ondertekenaar van de PRI – verbeterde dit jaar haar score op de volgende onderdelen:

  • Direct – fixed income corporate (financial)
  • Direct – fixed income corporate (non-financial
  • Direct – fixed income securitised

Onder andere voor actief aandeelhouderschap ontvangt ACTIAM in 2018 voor het vijfde jaar op rij de hoogst mogelijke score, een A+. Voor ACTIAM is dit een belangrijk onderdeel van het beleggingsbeleid, omdat met het aangaan van de dialoog met bedrijven en het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen gestuurd kan worden op relevante gedragsverandering bij bedrijven.

Het complete overzicht met de PRI-scores van ACTIAM is te vinden op de website.

Bevestiging en stimulans
Hans van Houwelingen, CEO van ACTIAM: “Wij zijn zeer blij met deze waardering door PRI. ACTIAM levert relevante beleggingsoplossingen, door het maximaliseren van financiële, klimaatgerelateerde en maatschappelijke resultaten op lange termijn. Wij blijven onze beleggingsoplossingen en -diensten optimaliseren. Zo brengen wij onder andere onze ervaring in bij de binnenkort te verschijnen UN PRI Market Map[1]. Niet voor niets is ons motto “Responsible for Growth”: van het financieel rendement tot de maatschappelijke impact.”

[1] Een middel voor beleggers om bedrijven te identificeren die via hun producten en diensten impact genereren op één of meer van de tien thematische milieu- en sociale gebieden (zie www.unpri.org).

Share Button