Ioniqa sluit met succes € 12M financieringsronde af

Vandaag maakt Ioniqa bekend dat de financieringsronde van € 12M met succes is afgerond. Deze financiering is voor de opschaling naar 10 kiloton van Ioniqa’s upcycling proces en maakt eindeloos hergebruik van PET plastics mogelijk. Samen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het National Groenfonds en The Coca-Cola Company, leveren Ioniqa’s aandeelhouders de financiering voor deze 10kt fabriek.

Tonnis Hooghoudt, Oprichter en CEO van Ioniqa: “Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal in het naar de markt brengen van onze technologie om plastic duurzaam te maken. Na eerdere persberichten rond de sterke interesse van Unilever, The Coca-Cola Company en Indorama hebben we nu de financiering rond om daadwerkelijk de zuivere grondstoffen te gaan leveren voor voedselverpakkingen. We maken hiermee de planeet schoner door het plastic afval op de planeet op te ruimen en als grondstof duurzaam in te zetten.”

”Zelfs met een overtuigende business case als die van Ioniqa blijft het een uitdaging om financiering voor innovatieve technologieën in deze fase te vinden. Dankzij de visie en de pragmatische houding van alle betrokken financiers hebben we deze ronde succesvol kunnen afsluiten” zegt Jeroen Bulk, CFO van Ioniqa.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK): “Ioniqa ontwikkelt een veelbelovende en baanbrekende innovatie om plastic afval te verminderen. Ik wil graag Nederlandse ondernemers helpen om dergelijke oplossingen voor wereldwijde uitdagingen tot een succes te maken. Ons gemeenschappelijke doel voor een duurzamere en circulaire economie leidt tot nieuwe kansen om als land wereldwijd concurrerend te blijven. Het ministerie van EZK ondersteunt daarom innovatieve bedrijven met kennis, financiering en samenwerkingsverbanden om te groeien met hun producten en diensten.”

“Samen met de Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) verstrekken we een op maat gemaakte lening aan Ioniqa en dit vormt een goed voorbeeld hoe duurzame projecten gefinancieerd kunnen worden” zegt Jean-Paul Schaaij, Directeur van het Nationaal Groenfonds “onze financiering is helemaal op maat gemaakt voor zowel Ioniqa als ook RVO. Door deze uitdaging aan te gaan en met oplossingen te komen voor de financiering van dit innovatieve project dragen we er zowel aan bij dat Ioniqa’s 10 kiloton fabriek op tijd kan starten en aan de circulaire economie.”

Over Ioniqa Technologies

Ioniqa is een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven, gespecialiseerd in het creëren van waarde uit PET-afval middels het gebruik van een gepatenteerde circulaire technologie. Ioniqa is in staat de plastic kringloop te sluiten middels haar kosteneffectief proces, te beginnen bij PET. Deze bekroonde innovatie zet verschillende soorten en kleuren PET-afval om in waardevolle grondstoffen voor zuivere nieuwe plastic. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het upcyclen van andere soorten plastics.

Share Button