Fastned haalt 12 miljoen op voor verdere groei

Bron
Fastned

Fastned, het snellaadbedrijf dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, heeft 12 miljoen opgehaald met de uitgifte van obligaties. Bijna duizend investeerders schreven in op de uitgifte.

Van donderdag 21 november 2019 tot en met donderdag 12 december 2019 konden investeerders inschrijven op de obligaties van Fastned. De obligaties keren 6% rente per jaar uit gedurende de looptijd van 5 jaar. Met deze uitgifte financiert Fastned onder andere de verdere uitbreiding van haar snellaadnetwerk. Dit is nodig gezien de sterke groei van het aantal elektrische auto’s en de daarmee samenhangende vraag naar snelle laadinfrastructuur.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “Het is weer geweldig om te zien dat zoveel mensen investeren in de transitie naar een duurzamere wereld. Met de opbrengst van deze obligatieronde kunnen we de capaciteit van ons netwerk weer verder uitbreiden met meer stations en meer snellere laders. Daarmee kunnen we aan de groeiende vraag naar snelladen blijven voldoen.”

Share Button