9x financiering voor je duurzame start-up

Bootstrapping, crowdfunding, subsidies: er zijn meerdere opties voor financiering dan alleen de gebruikelijke banklening. Je hebt een innovatief en duurzaam idee. Maar je hebt geld nodig om je start-up op te zetten of misschien wel verder te ontwikkelen. Hoe zorg je voor financiering? Negen manieren daarvoor op een rij gezet.

Als ondernemer stop je al je tijd en energie in je start-up. Maar je vraagt je vooral af: hoe kom ik aan geld om mijn idee uit te voeren of verder te ontwikkelen?

Elk bedrijf gaat door verschillende groeifasen heen. Elke groeifase vraagt dan ook om een andere omvang en manier van financiering. Als je bijvoorbeeld net start, kun je niet zomaar een lening van de bank krijgen. Denk dan eerder aan crowdfunding of een subsidie van de overheid. In een artikel worden de volgende negen verschillende financieringsmogelijkheden toegelicht:

1. Bootstrapping

2. Crowdfunding

3. Vrienden en familie

4. Subsidies en regelingen van de overheid

5. Fondsen en stichtingen

6. Start-up wedstrijden

7. Bank

8. Incubators

9. Angel investors

Lees het artikel hier!

Share Button