Invest-NL heeft ruim 160 businessplannen in zeven weken ontvangen

Bron
Invest-NL

Sinds de oprichting op 16 januari weten ondernemers Invest-NL goed te vinden. Inmiddels heeft Invest-NL ruim 160 businessplannen ontvangen van ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor hun duurzame of innovatieve projecten.

Om er snel achter te komen of een financieringsvraag kans maakt door Invest-NL in behandeling te worden genomen, is de Quickscan ontwikkeld: de online tool die middels het beantwoorden van 5 vragen direct terugkoppeling geeft. Sluiten je antwoorden goed aan bij het investeringsbeleid van Invest-NL, dan word je uitgenodigd om -onder meer- je businessplan toe te sturen.

Marlou Kortstee en Cem Şengül zijn sinds januari bij Invest-NL werkzaam als Business Analist. In hun werk houden ze zich bezig met de eerste beoordeling van de ontvangen businessplannen. Wat zijn hun eerste ervaringen nu de ‘winkel’ officieel zeven weken open is?

Marlou: “We zien dat veel ondernemers de online Quickscan invullen. De ruim 160 ontvangen businessplannen zijn hiervan het bewijs. Helaas zijn er ook ondernemers die niet de (volledige) informatie toezenden die we vragen. Hierdoor blijven er wellicht mooie kansen liggen! Mijn tip aan ondernemers: wees volledig in de aanlevering van de benodigde informatie, zodat we de aanvraag echt inhoudelijk in behandeling kunnen nemen.

Het is positief dat we zien dat er na het invullen van de Quickscan steeds meer businessplannen worden toegestuurd die inhoudelijk goed aansluiten op onze thema’s. De eerste gesprekken met ondernemers die willen investeren in de Energietransitie vinden nu al plaats. We hopen uiteraard dat we binnen de komende maanden daadwerkelijk de eerste duurzame projecten kunnen financieren”, aldus Cem.

Benieuwd of jouw idee in aanmerking komt voor financiering? Naar de Quickscan

Share Button