NN Investment Partners bereikt mijlpaal van EUR 3 miljard aan beheerd vermogen in Groene Obligaties

Vier jaar na de introductie van haar eerste groene obligatiestrategie heeft NN Investment Partners (NN IP) een bijzondere mijlpaal bereikt: een beheerd vermogen van EUR 3 miljard in strategieën en mandaten voor groene obligaties. NN IP is ervan overtuigd dat groene obligaties een aantrekkelijke propositie zijn voor beleggers die impact willen maken, en vindt ze geschikte vervangers voor gewone obligaties in een vastrentende portefeuille. Deze overtuiging en focus zijn de belangrijkste factoren achter het succes van de strategie en verklaren de aanzienlijke instroom in de beleggingscategorie. Eerder dit jaar kondigde NN IP de komst van het Corporate Green Bond-fonds aan. Dit fonds is een aanvulling op het bestaande aanbod (het NN (L) Green Bond-fonds en het NN (L) Green Bond Short Duration-fonds), want het richt zich uitsluitend op bedrijfsobligaties.

Bram Bos, Lead Portfolio Manager Green Bonds bij NN Investment Partners: “De groei van ons beheerde vermogen in groene obligaties is te danken aan de toenemende belangstelling van onze klanten voor groene obligaties, maar ook aan het feit dat wij worden gezien als toonaangevend op het gebied van groene obligaties. Dit laatste wordt onderstreept door ons grote en volledig op groene obligaties gerichte team, het brede scala aan groene obligatieproducten dat we aanbieden en de voortdurend sterke performance van onze strategieën voor groene obligaties.

NN IP heeft haar team voor groene obligaties sterk uitgebreid vanwege de snelle groei van de groene obligatiemarkt, in combinatie met het toenemende aantal duurzame obligatielabels en taxonomieën voor groene obligaties. Hierdoor kan NN IP haar strategie voor groene obligaties verder verbeteren en haar leidende positie op de markt voor groene obligaties behouden. In september 2020 heeft NN IP drie nieuwe leden toegevoegd aan het Green Bonds-team. Douglas Farquhar is bij NN IP in dienst gekomen als Green Bonds Client Portfolio Manager. Daarnaast zijn twee gespecialiseerde analisten, Isobel Edwards en Kaili Mao, verantwoordelijk voor de hoge standaarden voor groene obligaties die NN IP sinds de introductie van de strategie voor groene obligaties heeft omarmd.

Bos vervolgt: “Ik ben erg blij dat Douglas Farquhar, Isobel Edwards en Kaili Mao nu deel uitmaken van ons team, zodat we onze analysecapaciteit voor groene obligaties kunnen verbeteren, ons raamwerk voor groene obligaties kunnen ontwikkelen en meer klanten kunnen bedienen. Zij komen precies op het goede moment, want de sterke groei op de markt voor groene obligaties zet door. Beleggers zien groene obligaties daarbij steeds meer in een bredere context, niet alleen als een impactbelegging. Groene obligaties worden met de dag aantrekkelijker, zowel vanuit financieel oogpunt als vanuit risico-rendementsperspectief, alsook gezien de bijkomende milieuvoordelen die de obligaties kunnen hebben. Beleggers in gewone obligaties kunnen hun vastrentende portefeuille hiermee zonder extra kosten vergroenen.

Na de komst van de drie nieuwe leden telt het team van NN IP zes specialisten op het gebied van groene obligaties, waarmee het een van de grootste toegewijde Green Bonds-teams is in de vermogensbeheerbranche. De combinatie van gespecialiseerde analisten voor groene obligaties en bedrijfsobligaties in één team is uniek en verbetert de groene kwaliteit van de portefeuilles, terwijl tegelijkertijd groenwassen wordt vermeden. Dit is een van de belangrijkste sterke punten van de groene obligatiestrategie van NN IP.

NN (L) Green Bond, NN (L) Green Bond Short Duration en NN (L) Corporate Green Bond is een subfonds van NN (L) (SICAV)*, gevestigd te Luxemburg. NN (L) (SICAV)* beschikt over een vergunning van de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) te Luxemburg. Het fonds is genotificeerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Share Button