tado° haalt €38 miljoen op en kondigt partnerschap met noventic aan

Bron
tado° 

tado° kondigt vandaag een nieuwe investering aan van €38 miljoen (46 miljoen dollar), opgehaald bij noventic en bestaande aandeelhouders. tado° en noventic gaan samen een strategisch partnerschap aan om nieuwe energie-efficiënte proptech-oplossingen voor de markt van meergezinswoningen te ontwikkelen en te distribueren. De investering zal ook worden gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor duurzame warmteopwekking, OEM-oplossingen voor fabrikanten van verwarming en koeling en om uit te breiden naar nieuwe markten.

De markt van meergezinswoningen is klaar voor digitalisering en bestaat uit meer dan 50 miljoen woningen in Europa [1], die worden beheerd door vastgoedbedrijven en gemeenten. De Europese Green Deal legt druk op de sector om digitaal te transformeren en om zijn energieverbruik efficiënter te beheren door middel van nieuwe technologie. Vastgoedbedrijven passen innovatie sneller dan ooit toe, maar liefst 81% van de vastgoedorganisaties is van plan nieuwe digitale technologie te gebruiken in traditionele bedrijfsprocessen. Dit is ook terug te zien in de uitgaven voor technologie en software, deze nemen voortdurend toe. [2]

Met intelligent klimaatbeheer voor in huis biedt tado° oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. De producten bestaan uit slimme thermostaten voor verwarmings- en airconditioningsystemen, mobiele toepassingen voor consumenten en SaaS-producten voor energie- en verwarmingsservicebedrijven. tado° werkt ook samen met het overgrote deel van de 20 grootste nutsbedrijven in Europa om hen te helpen bij de transformatie van leverancier van goederen naar een sterke positie als energie-dienstverlener. De markt van meergezinswoningen zal een nieuw marktsegment worden in de missie van tado° het overgrote deel van gebouwen te digitaliseren.

“Door de samenwerking met noventic zullen nieuwe proptech-oplossingen worden ontwikkeld voor de markt voor meergezinswoningen en we zijn verheugd om samen te werken met noventic die een schat aan ervaring in deze sector heeft”, zegt tado° CEO Toon Bouten. “Als leider op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen, bevindt tado° zich in een uitstekende positie om deze energie-efficiënte oplossingen naar deze snel veranderende markt te brengen.”

“Kijkend naar de Europese klimaatdoelstellingen willen we verbruiksgegevens samenbrengen met slimme verbruikscontrole om de professionele woningbouwsector nog beter te ondersteunen bij de implementatie van hun energiebesparingsstrategieën in woonwijken”, zegt noventic Managing Director Dirk Then. noventic CFO Stephan Bause voegt toe: “Met deze strategische investering breiden we ons oplossingsportfolio samen met tado° uit met een marktleidende klimaatbeheersingstechnologie voor thuis.”

Door het partnerschap zullen tado° en noventic nieuwe en betere oplossingen voor energie-efficiëntie en digitalisering bieden aan een grote nieuwe markt van meergezinswoningen en bedrijfspanden. Tegelijkertijd zal tado° zijn activiteiten voor consumenten en oplossingen voor nutsbedrijven en verwarmingsservice bedrijven voortzetten.

Foto: Van links naar rechts: Emanuel Eibach (CFO), Christian Deilmann (Co-founder & CPO), Johannes Schwarz (Co-founder and CTO), Toon Bouten (CEO).

[1] European Council for an Energy Efficient Economy: (PDF available on request)

[2] Techcrunch

Share Button