Klimaat investeringsplatform haalt €1.8 miljoen seed funding op om investeringen in baanbrekende klimaat technologie te versnellen

Partner

Carbon Equity, het klimaat investeringsplatform wat het voor particuliere investeerders mogelijk maakt om in klimaat technologie te investeren, samen met top investerings experts, heeft €1.8mn opgehaald in een nieuwe investeringsronde, geleid door 4Impact VC en prominente Nederlandse en Duitse angel investeerders waaronder de oprichters van SkyNRG en Bloomon.

Carbon Equity is wereldwijd het eerste digitale platform wat het mogelijk maakt voor particuliere investeerders om mee te investeren in ‘s werelds beste klimaat venture capital en private equity fondsen. Dit soort fondsen zijn typisch alleen voor professionele investeerders of de ultra rijken toegankelijk omdat investeerders vaak minimaal een paar miljoen in moeten leggen om mee te kunnen doen. Carbon Equity aggregeert particuliere investeerders – waardoor zij bij Carbon Equity al vanaf €100.000 mee kunnen investeren in top fondsen.

“Door in een fonds te investeren lift je mee met de investerings en domeinkennis van top experts en profiteer je van veel grotere diversificatie van je investering – omdat je niet in een enkel bedrijf maar een mandje van bedrijven investeert. Het risicoprofiel van investeren is hierdoor een stuk lager dan dat van angel investeringen of crowd-equity” aldus Jacqueline van den Ende, CEO van Carbon Equity.

Volgens Carbon Equity speelt klimaat technologie een cruciale rol in het realiseren van de energietransitie. “Denk hierbij aan bedrijven zoals Plantible, een bedrijf wat plantaardige proteïnen maakt uit Lemna, ook wel bekend als eendenkroos, maar ook bedrijven zoals Boston Metal, wat staalproductie elektrificeert, Form Energy wat gigantische batterijen maakt of Umiami wat plantaardige kippenborst produceert.

“In de komende jaren zul je gigantische vraag naar CO2 vrije alternatieven zien vanuit consumenten, bedrijven en overheden” volgens Jacqueline van den Ende. “Dit zorgt voor een historisch grote golf aan innovatie over alle sectoren heen”. Door te investeren in Carbon Equity fondsen kun je je kapitaal met echte impact aan het werk zetten – en eveneens een ijzersterk financieel rendement behalen, aldus Jacqueline.

Carbon Equity zal de financiering gebruiken om haar klantenbasis verder te doen groeien, internationaal uit te breiden en een nieuw programma te introduceren waarin investeerders al vanaf €10.000 mee kunnen investeren.

“Ik heb mijn hele carrière gewijd aan energietransitie” zegt Theye Veen, oprichter en CEO van SkyNRG en angel investeerder in Carbon Equity. “Mijn mantra is altijd geweest ‘Put your money where your mouth is’. Carbon Equity is het perfecte platform voor particulieren om te investeren met echte impact, samen met s werelds meest professionele investeringsteams. Het Carbon Equity team is jong, vol energie en enorm toegewijd om een duurzame toekomst te bouwen, met kapitaal.

Kapitaal is een bouwsteen waarmee je vrij letterlijk de toekomst kan bouwen, aldus Jacqueline van den Ende. “Mijn droom is dat uiteindelijk iedereen kapitaal – wat niks staat te doen op je bankrekening – op grote schaal in gaat zetten om ‘s werelds grootste uitdagingen op te lossen terwijl je waarde creëert voor je eigen toekomst, zowel in de vorm van financieel rendement als een leefbare planeet. Wel zo handig – wanneer je straks met pensioen gaat”

Over Carbon Equity

Carbon Equity is een investeringsplatform wat het mogelijk maakt om met kleine bedragen mee te investeren in de beste private klimaat fondsen wereldwijd. Carbon Equity selecteert uit honderden fondsen de best presterende fondsen op basis van hun bewezen klimaat impact en hun financiele trackrecord. Carbon Equity wil de grens om mee te doen drastisch verlagen waardoor veel meer mensen hun kapitaal in kun zetten tegen klimaatverandering – maar ook met een aantrekkelijk financieel rendement. Carbon Equity richt zich next gen investeerders, family offices, jonge ondernemers en top professionals die graag impact hebben op het klimaat en op zoek zijn naar een aantrekkelijk rendement.

Share Button