ABN AMRO investeert in door vrouwen opgericht klimaattechnologiefonds Blume Equity

ABN AMRO Corporate Investments participeert in een financieringsronde van Blume Equity. Dit is de vijfde klimaatgerelateerde fondsinvestering van de bank en een belangrijke stap in het ondersteunen en versnellen van de transitie naar een koolstofvrije economie. Blume equity, opgericht door drie vrouwelijke ondernemers, is een groei-investeerder op het gebied van klimaattechnologie en richt zich op disruptieve Europese scale-ups. Met deze investering verstrekt ABN AMRO kapitaal aan ondernemingen die werken aan oplossingen voor de urgente problemen rond klimaatverandering.

Blume Equity LLP, met kantoren in Londen en Amsterdam, is een private-equityfirma dat durfkapitaal verschaft aan snelgroeiende bedrijven. Hun fonds Blume Equity Fund I SCSp is onlangs door beleggers genomineerd voor de prijs “European VC Newcomer of the Year”. Het team rondt in de komende maanden de financieringsronde af en verwacht meer op te halen dan het beoogde bedrag van € 200 miljoen. Blume Equity heeft al vijf investeringen gedaan in scale-ups, waaronder Sensorfact, een softwareplatform voor energiebesparende slimme sensoren, Aerones, dat met robots onderhoud voor windparken biedt, en Normative, een platform voor de CO2-boekhouding van bedrijven. ABN AMRO investeert in het kader van zijn klimaatstrategie een totaalbedrag van € 1 miljard in durfkapitaal. Dit gebeurt via rechtstreekse kapitaalinvesteringen, investeringen via fondsen en hybride kapitaalinvesteringen.

Floris Lyppens, Managing Director ABN AMRO Corporate Investments: “De oprichters Michelle Capiod, Eleanor Blagbrough en Clare Murray vormen door hun achtergrond als investeerders, strategische consultants en duurzaamheidsexperts een uitstekend team. Zij hebben een indrukwekkende staat van dienst, een sterk ecosysteem en alle benodigde vaardigheden om Europese ondernemers te helpen met het opschalen van hun duurzame bedrijven. We zien ernaar uit om samen met Blume Equity te werken aan een duurzame toekomst.”

Clare Murray, mede-oprichter van Blume Equity: “We zijn enorm verheugd om met ABN AMRO als partner te mogen samenwerken om de missie van Blume, waarin financieel en maatschappelijk rendement hand in hand gaan, te verwezenlijken: het ondersteunen van Europese ondernemers die de urgente problemen rond klimaatverandering aanpakken. Door de inzet van ABN AMRO voor zowel het milieu als het Europese ecosysteem rond snelgroeiende ondernemingen is de bank een zeer gelijkgestemde en waardevolle partner voor Blume Equity.”

 

Share Button