Impact investing wordt stukje bij beetje onderdeel van beleggingsbeleid

MN heeft al een flinke route afgelegd waar het gaat om verantwoord beleggen. De aandacht is aan het verschuiven van het voorkomen van negatieve impact naar het zorgen voor een positieve bijdrage, oftewel impact investing.

Niet alleen rendement behalen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan milieu en maatschappij. Zo zou je impact investing in het kort kunnen omschrijven. De afgelopen jaren heeft deze wijze van beleggen de aandacht van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en hun uitvoerders. Maar in hoeverre geven ze impact investing daadwerkelijk een plek binnen het beleggingsbeleid? En wanneer zien we impact investing als mainstream? Daarover werd door meer dan 300 gasten gediscussieerd tijdens de Impact Summit Europe op 22 en 23 maart in Den Haag.

Lees het volledige artikel

Share Button