Morningstar Sustainability Rating op twee manieren te gebruiken

De Morningstar Sustainability Rating geeft beleggers een hulpmiddel om de posities in een beleggingsfonds te vergelijken met zijn categoriegenoten op het gebied van duurzaamheidsfactoren: Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (goed ondernemingsbestuur), ofwel ESG. Kijken we gedetailleerder naar de onderliggende raw sustainability score, dan zien we relevante duurzaamheidsoverwegingen op een breder niveau.

Beleggers kunnen de Morningstar Sustainability Rating en Score op twee manieren gebruiken. De ene is om aan de hand van de Morningstar Sustainability Rating de best-in-class fondsen te vinden binnen de Morningstar Categorieën. De tweede manier is om de Morningstar Sustainability Score te gebruiken om na te gaan welke fondsen bedrijven in hun portefeuille hebben die de belegger bij zijn duurzaamheidsdoelen vindt passen. Het gebruiken van bovenstaande distributie helpt beleggers om vast te stellen welk niveau van Morningstar Sustainability Score aan hun wensen voldoet en welk niveau dat niet doet.

Lees het volledige artikel

Share Button