Aandeelhouders in ESG-opstand

Bron
IEX Profs

Duurzaam beleggen evolueert in snel tempo van een niche naar norm. De managers van 90 van de 100 grootste beleggingsfondsen op aarde hebben inmiddels de Principles for Responsible Investment (PRI) ondertekend. Het aantal bedrijven dat verslag doet van de mate waarin de activiteiten voldoen aan ESG-criteria is in vijf jaar tijd verdrievoudigd. “We komen niet langer weg met praten over uitdagingen, we moeten oplossingen bieden.” 

Dat zegt Andrew Howard, hoofd Sustainable Research bij Schroders. “ESG heeft een enorme vlucht genomen vanaf 2006. Sindsdien verkeren we in de story telling mood. We vertellen onze klanten hoe erg het is gesteld met de klimaatverandering en dat we daar nodig wat aan moeten doen.”

Lees het volledige artikel van Joost Ramaer (freelance journalist en schrijver van het boek De Geldpers – De teloorgang van het mediaconcern PCM (Prometheus, 2009).

Share Button