Topexperts sluiten aan bij financieringsdebat verduurzaming vastgoed

Een exclusieve Round Table moet de incentives en oplossingen voor verduurzamingsfinancieringen blootleggen. Het toepasselijk betitelde rondetafelgesprek ‘Duurzaam Vastgoed Financiering’ vindt plaats op 27 september tijdens de Dutch Green Building Week. De organisatie van het event ligt in handen van RVO, Green BuildInvest Initiative en Duurzaam Gebouwd. Het Green BuildInvest Iniative wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie in het kader van Horizon 2020.

Topexperts als Dorine Putman (ASN), Michel Chatelin (Eversheds) en Bert Deen (Dynamis Taxaties) schuiven aan om te discussiëren over mogelijke oplossingen voor het financieringsvraagstuk van verduurzaming.

Drie onderwerpen staan centraal. Allereerst het stimuleren van financieringen, waarbij het nog altijd de vraag is waarom er minder wordt geïnvesteerd in duurzaam vastgoed in vergelijking met niet-duurzaam vastgoed. De tweede discussieronde betreft de diverse financieringsmethodieken en de partijen die openstaan voor dergelijke financieringen. Het gesprek wordt afgesloten met het wegnemen van barrières die financieringen in de weg staan. Hierbij komt ook het vergroten van impact van de overheid naar voren.

Deelnemen

Deelnemen aan deze exclusieve Round Table kan op twee verschillende manieren. Allereerst door als gesprekspartner bij de Round Table aan te schuiven. Dit verloopt op basis van selectie. Stuur bij interesse een e-mail, naar Zohal Rezaie van Duurzaam Gebouwd. De tweede manier om deel te nemen is door als een van de toeschouwers te luisteren naar wat er aan tafel gezegd wordt. Indien u interesse heeft om in het publiek plaats te nemen, dan kunt u zich aanmelden via een link.

Foto: Robert Tjalondo

Share Button