ING is de meest duurzame bank ter wereld volgens Sustainalytics

Bron
ING

ING is de meest duurzame bank ter wereld volgens Sustainalytics, wereldleider op het gebied van duurzaamheidsonderzoek. Van de 395 onderzochte banken staat ING met een score van 86 uit 100 op nummer 1, een stijging vergeleken met de derde plaats vorig jaar met een score van 88. Deze score is belangrijk, omdat veel beleggers hun besluitvorming baseren op de analyses van Sustainalytics.

Deze hoge score is een erkenning voor het krachtige beleid van ING, haar transparantie, goede financiële resultaten en de daling in het aantal negatieve berichten in de pers over milieutechnische en corporate-governancekwesties, aldus Sustainalytics.

“Het is net al bij de Olympische Spelen – een gouden medaille winnen is één, maar deze ook weten vast te houden is een heel andere zaak”, vindt Léon Wijnands, global head Sustainability bij ING. “Ik zie dit als een erkenning voor het hele ING-team. Je ziet dat er naar heel veel aspecten gekeken wordt. Daarom is het zo belangrijk dat duurzaamheid in alle onderdelen van het bedrijf is geïntegreerd.”

ING scoort 90 uit 100 wat betreft maatschappelijke kwesties. Vooral onze inspanningen op het gebied van financiële inclusie en mensenrechten, ons sterke diversiteitsprogramma en antidiscriminatiebeleid scoren hoog.

Ook scoorden we 90 punten wat betreft milieukwesties, een erkenning voor ons krachtige milieubeleid, doelstellingen op het gebied van duurzame energie en groene inkoopbeleid. Wat betreft corporate governance scoorde ING 80 uit 100, vooral vanwege de krachtige beleidsmaatregelen die zijn genomen op het gebied van de klokkenluidersregeling, omkoping en het witwassen van geld.

Sustainalytics ranking 2016

http://www.sustainalytics.com/

Share Button