Postcode Lottery Green Challenge Fund gelanceerd

Tijdens het evenement vandaag rond de bekendmaking van de winnaar van de Green Challenge 2016 is ook het Postcode Lottery Green Challenge Fund gelanceerd. Het Postcode Lottery Green Challenge Fund kan investeren in potentierijke winnaars en (oud-)finalisten van de competitie, zodat zij kunnen doorgroeien tot een succesvolle onderneming die écht een verschil in de wereld kan maken.

Vaak is er extra kapitaal nodig om schaalvergroting te realiseren na de marktintroductie. Het risicokapitaal dat nu in de markt beschikbaar is, richt zich voornamelijk op bedrijven die al voorbij de start-up-fase zijn, simpelweg omdat deze fase te risicovol is voor veel investeerders. Stichting DOEN, die ook de winnaars begeleidt, beheert het fonds.

Ecovative

De eerste investering van de Postcode Lottery Green Challenge Fund is in Ecovative , winnaar van de tweede editie van de Postcode Lottery Green Challenge. Dit bedrijf, gevestigd in New York, is letterlijk de groei van de volgende generatie van gezonde, veilige en duurzame materialen met behulp van paddestoelen. Ecovative is een pionier op het gebied van mycelium technologie en een toonaangevende bio – materialen onderneming . De investering van 500.000 dollar van de Green Challenge Fonds draagt bij aan de introductie van een nieuw product : MycoBoard ™ panelen , een biofabricated vorm van parket wordt geproduceerd zonder het gebruik van giftige lijm.

Meer informatie: www.doen.nl/greenchallengefund

Share Button