Hoe ESG-analyse winst kan bieden in opkomende markten

Bron
The Asset

Steeds meer wijst erop dat de integratie van ESG-factoren (overwegingen op het gebied van milieu, samenleving en goed ondernemingsbestuur) in de beleggingsanalyse en portefeuilleopbouw inzake opkomende landen op de lange termijn tot betere prestaties kan leiden. Ook komen er minder blow-ups voor en de volatiliteit is lager.

De MSCI Emerging Markets ESG Index (een op basis van marktkapitalisatie gewogen index van ondernemingen die op gebied van ESG beter presteren dan hun branchegenoten) heeft sinds zijn introductie een hoger rendement gerealiseerd dan de bredere MSCI Emerging Markets Index. In zeven van de laatste acht kalenderjaren was het rendement van de ESG-index hoger. Een juiste beoordeling van ESG-factoren is vooral van groot belang als het om de opkomende markten gaat, die doorgaans minder transparant zijn, terwijl ESG-overwegingen vaak een belangrijke rol spelen en grote effecten kunnen hebben. Daarom is contact met de directie van bedrijven vóór en tijdens de beleggingsperiode een belangrijk onderdeel van ons beleggingsproces.

Lees het volledige artikel

Share Button