ABN AMRO stijgt flink in de Dow Jones Sustainability Index

ABN AMRO heeft dit jaar een fikse stijging in de gerenommeerde wereldwijde Dow Jones Sustainability Index (DJSI) gerealiseerd. ABN AMRO komt uit op 87 punten van de 100. Dat is een stijging van 9 punten ten opzichte van 2015. Daarmee behaalt de bank een positie in de top 15% van de sector Banken.

Caroline Princen, Lid Raad van Bestuur ABN AMRO: ’We zijn trots op de mooie stijging ten opzichte van vorig jaar. Daarmee hebben we zelfs onze doelstelling voor 2017 om in de top 15% van de onderzochte banken te komen al behaald. Ook de komende jaren blijven we verbeteringen doorvoeren voor het milieu en op sociaal en economisch vlak’.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door RobecoSAM. Deze onderzoeksinstelling beoordeelt jaarlijks ruim 3.000 beursgenoteerde ondernemingen op economisch- en sociaal gebied en milieu. Het gemiddelde van de bankensector is 61 punten, waarbij de hoogste score uitkomt op 95 punten. Specifiek op ‘mensenrechten & arbeidspraktijken’ scoort ABN AMRO hoger dan het sectorgemiddelde. Daarnaast worden in het bijzonder de inspanningen van de bank op de terreinen van ‘materialiteit’ en ‘informatiebeveiliging en cybersecurity’ beloond.

ABN AMRO streeft ernaar om een betere bank te zijn die bijdraagt aan een betere wereld en wil positief herkend en erkend worden op duurzaamheid en transparantie. In 2015 heeft ABN AMRO haar duurzaamheidsstrategie vertaald in (meetbare) doelstellingen. Daarbij wordt de Dow Jones Sustainability Index als algemene graadmeter gehanteerd voor prestaties op het gebied van duurzaamheid.

Share Button