Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig bij Future of Finance conferentie van FMO

Bron
FMO

Hare Majesteit Koningin Máxima was maandagochtend 26 september 2016 aanwezig in de TheaterHangaar in Katwijk bij de Future of Finance conferentie van FMO, de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden. De conferentie richt zich op het verkrijgen van nieuwe inzichten en het uitwisselen van kennis en ervaringen op het gebied van inclusieve financiering in ontwikkelingslanden.

Technologie verandert de financiële wereld en de conferentie richt zich op hoe die technologie benut kan worden voor het uitbreiden van inclusieve financiering in ontwikkelingslanden. Inclusieve financiering staat voor betaalbare en veilige toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen. Ruim 350 nationale en internationale bankiers uit meer dan 60 landen wisselen tijdens plenaire sessies, rondetafelgesprekken en workshops ervaringen uit.

Koningin Máxima nam tijdens de conferentie het boek ‘Banking for a Better World’ in ontvangst uit handen van Nanno Kleiterp, de vertrekkende bestuursvoorzitter van FMO.

Sinds 2009 is Koningin Máxima speciale pleitbezorger voor de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie pleit zij wereldwijd voor goede toegang tot financiële diensten, in het bijzonder voor mensen in armoedesituaties.

Share Button