Willem Schramade versterkt de Impact Investing strategie van NN IP

NN Investment Partners (NN IP) heeft Willem Schramade aangesteld als Senior Portefeuillemanager voor Impact beleggen. Met zijn komst versterkt NN IP de capaciteiten van haar Duurzame Aandelen team.

De komst van Willem onderstreept het belang dat NN IP hecht aan Impact beleggen en duurzaamheid integratie in haar beleggingsactiviteiten. Willem zal samen met Huub van der Riet de Impact strategie gaan beheren, onder leiding van Hendrik-Jan Boer, hoofd Duurzame Aandelen beleggingen van NN IP.

Willem heeft de afgelopen jaren zeer veel ervaring opgedaan op het gebied van duurzaam en impact beleggen bij zijn vorige werkgever Robeco. Hij was daar een drijvende kracht achter de invoering van ESG-factoren (Environmental, Social & Governance) en had bij de integratie een sterke focus op de materialiteitsaspecten in waarderings- en beleggingsprocessen. Over deze aspecten heeft Willem zowel in academische kring als ook voor een breed publiek gepubliceerd.

In aanvang heeft Willem bij Robeco eerst als analist voor wereldwijde aandelen gewerkt, gericht op de sectoren Industrie & Grondstoffen. Voordat hij bij Robeco in dienst kwam, werkte hij bij PriceWaterhouseCoopers en General Electric. Hij heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (MSc in 2000) en een doctoraat in Finance behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2006), waar hij sinds 2010 lesgeeft in behavioral finance.

Jeroen Bos, Hoofd Equity Specialties en lid van het management team wereldwijde beleggingen: “NN IP wil haar diepe overtuiging van duurzaam beleggen en ESG-integratie verder uitbouwen. We spelen al een vooraanstaande rol sinds 1999. In combinatie met onze thematische beleggingscapaciteit hebben we een volgende stap in duurzaam aandelenbeleggen gezet met de introductie van onze impact-aandelenstrategie eerder deze maand. De komst van Willem vergroot en versterkt ons team op een gebied waar we een toenemende belangstelling van klanten zien.”

De Impact Investing-strategie is in eerste instantie beschikbaar op de Nederlandse markt via het NN Global Sustainable Opportunities Fund en zal zich richten op beleggingen in beursgenoteerde bedrijven die positieve effecten op het milieu en de maatschappij nastreven en daarnaast rendement maken. Een Luxemburgs fonds voor de internationale markt zal naar verwachting begin volgend jaar volgen.

Jeroen Bos vervolgt: “We zijn trots dat we ons Sustainable Equity-aanbod hebben uitgebreid met een Impact Investing-strategie die zich richt op beursgenoteerde aandelen. Dit toont onze sterke commitment op dit gebied.”

Willem Schramade: “Ik ben gedreven om binnen NN IP bij te dragen aan haar innovatieve activiteiten omtrent Impact Investing in beursgenoteerde bedrijven. NN IP’s vastbesloten toewijding aan duurzaam beleggen en de onderzoeks-gedreven beleggingsaanpak spreken mij erg aan. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het team om de groei en het succes voort te zetten.”

Share Button