Verduurzamen met wortel en stok: Peter Göbel (ING) over vastgoedfinanciering

Bron
Neprom

Vier keer in het NOS-journaal, de voorpagina van het FD, reacties uit alle hoeken en gaten, tot en met de premier aan toe. De reis die 66 topmanagers uit het Nederlandse bedrijfsleven onder leiding van poolreiziger en klimaatjournalist Bernice Notenboom ondernamen, deed stof opwaaien.

Initiatiefnemer van de expeditie was Peter Göbel, CEO van ING Real Estate. Onlangs werd hij op de Provada uitgeroepen tot winnaar van de Green Leader Award (foto). NEPROM sprak met hem over waarde en noodzaak van verduurzaming van vastgoed. En de gevolgen daarvan voor financiering van vastgoed.

Göbel: “Als het over duurzaamheid gaat, is het vaak praten, praten, praten. Ik was daar op een gegeven moment klaar mee. Ik hou ervan om te kijken: wat kan ik zelf doen? Ik ben met een concrete set acties gekomen om de CO2 uitstoot te reduceren. Binnen mijn eigen verantwoordelijkheidsgebied en bereik.”

“In 2015 had ING Bernice Notenboom te gast op de Provada. Zij ging op expeditie naar Spitsbergen om belangrijke metingen te verrichten. Ik ben toen gaan onderzoeken of we het bedrijfsleven aan haar konden koppelen. Om ondernemend Nederland zo ver te krijgen om verantwoordelijkheid te nemen en verduurzaming hoog op de agenda te plaatsen.”

Vastgoedsector kan belangrijk deel van CO2 reductie realiseren

“Uit dat idee is de expeditie naar Spitsbergen met topmanagers uit het Nederlandse bedrijfsleven voortgekomen. Wij hebben daar met eigen ogen gezien hoe ongelooflijk snel het ijs van de poolkappen verdwijnt. De reis heeft enorme indruk gemaakt. We gaan nu regionale bijeenkomsten organiseren met al onze klanten waar Bernice, ikzelf en de klanten die mee zijn geweest zullen spreken over hun ervaringen en hun plannen. Zo willen we het gedachtengoed verspreiden over onze klanten.”

Lees het volledige artikel

Share Button