Dutch Green Building Council verbindt drie grootste banken in duurzame missie

Bron
DGBC

De Rabobank heeft zich deze week aangesloten bij de Dutch Green Building Council (DGBC), de grootste netwerkorganisatie in Nederland voor duurzaam bouwen. Daarmee zijn nu de drie grootste banken van Nederland verbonden in het najagen van de missie van DGBC: het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Ambitieuze banken

ING (Real Estate Finance) en ABN AMRO waren al participant van DGBC. ING heeft het duurzaamheidsbeleid om alleen nog maar duurzame panden te financieren. Hiermee speelt de bank in op de wettelijke verplichting dat alle kantoorpanden in 2023 minimaal een energielabel C moeten hebben. Inmiddels voldoet 30% van het portfolio aan deze norm. Ook ABN AMRO heeft onlangs uitgesproken dat zakelijke klanten van ABN AMRO die hun gebouwen willen verduurzamen de investering voor 100% gefinancierd krijgen.

De doelen van Rabobank

Rabobank toont zich eveneens ambitieus op het gebied van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De bank ondersteunt duurzame koplopers door ze voorrang te geven bij financiering. Rabo Real Estate Finance faciliteert haar klanten bij het ondernemen in toekomstbestendig vastgoed en bij het behalen van een gezond rendement. Daarbij heeft de bank een sterke focus op transformatie. Zo heeft Rabobank in 2016 meer dan een miljoen vierkante meter leegstaand vastgoed aan de markt onttrokken. Ook voor de toekomst zal de focus blijven liggen op de bestaande vastgoedvoorraad door transformatie van functies en verduurzaming van gebouwen.

Versnelling op gang

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, is trots op het feit dat de drie grote banken zich hebben aangesloten bij DGBC en zodoende de missie onderschrijven. “De financiers zijn een essentiële schakel bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Het toont aan dat de versnelling nu echt op gang komt.” Naast ING, ABN Amro en Rabobank zijn ook ASN Bank, Triodos en NIBC Bank participant van DGBC.

Share Button