Duurzame beleggingsstrategie a.s.r. krijgt hoogste score in duurzaamheidsrapport UNPRI

a.s.r. heeft een A+ behaald voor strategie en governance in het jaarlijkse duurzaamheidsrapport van de United Nations Principles for Responsible Investment (UNPRI), de organisatie die zich wereldwijd inzet voor een duurzaam beleggingsbeleid bij vermogensbeheerders.

a.s.r. scoorde op alle onderdelen gelijk of beter dan gemiddeld, maar op strategie en governance en de screening van aandelenbelangen werden de hoogst mogelijke score A+ behaald. In het UN PRI assessment van vorig jaar had a.s.r. ook een A+ voor strategie en governance met, net als dit jaar, de volledige score (30 uit 30). Voor aandelenbelangen scoorde a.s.r. vorig jaar nog een A. Dat is dus verbeterd naar een A+.

Jack Julicher, directeur Beleggingen bij a.s.r.: ‘Deze score is een mooie waardering voor ons duurzame beleggingsbeleid. We zijn dagelijks bezig om de premies van onze polishouders op een voor mens en milieu verantwoorde manier te beleggen en er een duurzaam rendement op te behalen. Het is voor ons belangrijk dat dit ook door UNPRI wordt erkend.’

De United Nations Principles for Responsible Investment is een door de Verenigde Naties opgericht, maar onafhankelijk opererend internationaal netwerk van institutionele beleggers en vermogensbeheerders dat zich inzet voor een duurzaam beleggingsbeleid. UNPRI doet dat aan de hand van zes basisprincipes, waar bij investeringsbeslissingen rekening mee moet worden gehouden. Wereldwijd hebben 1750 institutionele beleggers en vermogensbeheerders uit 50 landen met een totaal belegd vermogen van $ 70.000 miljard zich bij UNPRI aangesloten.

Klik hier voor het volledig rapport.

Share Button