APG en E Fund Management introduceren gezamenlijk ’s werelds eerste Chinese duurzame en verantwoordelijke focus-investeringsstrategie

APG, de grootste Europese beheerder en administrateur van pensioenactiva, kondigde vandaag, samen met E Fund, de op twee na grootste fondsbeheerder in China, aan dat zij de eerste geconcentreerde aandelenstrategie zal introduceren dat in Chinese A-aandelen investeert, en dat zal voldoen aan het kader en de criteria voor duurzaam en verantwoord investeren.

“APG gelooft in en is een promotor van verantwoord beleggen. We zijn blij om te kunnen samenwerken met E Fund om deze mijlpaal vast te stellen en onze rol en plicht als verantwoordelijke langtermijn vermogensbeheerder te aanvaarden, ten behoeve van onze klanten. Onze RI-benadering in combinatie met plaatselijke kennis zal unieke investeringsmogelijkheden voor ons in China creëren. We hopen een trend te zetten en onze kennis en ervaring met andere institutionele beleggers te delen,” legde Ronald Wuijster, plaatsvervangend CEO van APG Asset Management uit.

‘We zijn zeer verheugd om met APG samen te werken om deze ESG-beleggingservaring van wereldklasse in onze markt te introduceren. E Fund is reeds lid van de UNPRI en we hebben ons reeds enige tijd voorbereid op ESG-beleggingen. We zijn zeer verheugd om onze inspanningen om te kunnen zetten in een tastbaar beleggingsstrategie, en we zijn ervan overtuigd dat het een positief beleggingsrendement zal genereren, en nog belangrijker, dat het de positieve gevolgen, in aanvulling op de financiële prestaties, naar een duurzamere gemeenschap zal overbrengen,” verklaarde Sau Kwan, directeur van E Fund Management.

Over APG

APG beheert de pensioenen en het pensioenvermogen van twintig procent van de Nederlandse gezinnen. Per einde 2016, investeerde het 443 miljard Euro aan pensioenvermogen als zaakwaarnemer/pensioenmanager, wat ertoe geleid heeft dat de onderneming de grootste pensioenbeheerder in Europa is geworden en een van de grootste zaakwaarnemers wereldwijd. APG is wereldwijd actief met kantoren in Nederland (Amsterdam en Heerlen) en dochterondernemingen in Hongkong en New York, met meer dan 2.000 hooggekwalificeerde werknemers op het gebied van pensioen- en pensionvermogensbeheer.

Over E Fund

E Fund, opgericht op 17 april 2001, is uitgegroeid tot een toonaangevende vermogensbeheerder dat in China diensten voor vermogensbeheer aanbiedt door middel van beleggingsfondsen, pensioenfondsen en gesegregeerde accountactiviteiten. Met ingang van 30 juni 2017, heeft de onderneming een vermogen ter waarde van RMB 1,1 biljoen onder zijn beheer, waardoor het een van de top 3 fondsbeheerders in China is. E Fund heeft zijn hoofdkantoor in Guangzhou, China, en heeft kantoren in Beijing, Hongkong, Nanjing, Chengdu, Dalian en New York.

Share Button