Maastricht University voor VN aan de slag met impact investing

Vrijdag 22 september heeft de Universiteit Maastricht samen met negen toonaangevende universiteiten verspreid over de hele wereld een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor deelname aan de Onderzoeksraad (Research Council) van de UNSIF met het Social Impact Fund van de Verenigde Naties (UNSIF).

Het UNSIF is een onderdeel van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP). Doel van het partnerschap is het leveren van een bijdrage bij het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals of SDG’s) voor 2030 door middel van gezamenlijk onderzoek op het terrein van duurzame ontwikkelingsinvesteringen. De ondertekening vond plaats in de zijlijn van de 72e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York en werd bijgewoond door professor dr. Harry Hummels van de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht, die lid is van de Onderzoeksraad.

Share Button