Twee nieuwe best-in-class ESG Indexfondsen van Northern Trust Asset Management

Northern Trust Asset Management introduceert twee best-in-class ‘Environmental, Social and Governance’ (ESG) fondsen gekoppeld aan de MSCI ESG Leaders Indices.

Het Northern Trust World ESG Leaders Equity Index Fonds en het Northern Trust Emerging Markets ESG Leaders Equity Index Fonds bieden institutionele beleggers de gelegenheid om te beleggen in bedrijven die excelleren in het voldoen aan ESG-criteria in hun specifieke sector en regio.

Deze fondsen zijn de meest recente uitbreiding van het ESG UCITS-aanbod (omvang per 31 augustus 2017 US$ 10,5 miljard) van Northern Trust Asset Management, een portfolio ontworpen om beleggers in de gelegenheid te stellen om hun ESG-overwegingen te implementeren in hun strategie.

Dit zijn de eerste Europese fondsen die de index met MSCI ESG Leaders ‘tracken’ en daarmee sluiten ze aan op een bestaand MSCI ESG Leaders fonds dat beschikbaar is voor beleggers in de Verenigde Staten.

“Met het introduceren van deze twee best-in-class fondsen onderstrepen we ons commitment om ESG-oplossingen te bieden die aansluiten op de steeds veranderende behoeften van onze cliënten,” stelt Hazel McNeilage, managing director van Northern Trust Asset Management in Europa, Midden-Oosten en Afrika. “We zien een groeiende belangstelling van passieve beleggers in Europa om hun ESG-beleggingen een niveau hoger te tillen met best-in-class oplossingen en wij geloven dat deze fondsen een aantrekkelijke oplossing zijn.”

De MSCI World ESG Leaders Index is opgebouwd uit een selectie van hoogwaardige grotere en mid-cap bedrijven in 23 landen met een ontwikkelde economie. De MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index biedt een selectie van best-in-class grotere en mid-cap bedrijven in 24 ‘emerging markets’. Beide indices bieden exposure naar bedrijven met hogere ESG-scores vergeleken met andere bedrijven in dezelfde sectoren.

“De bedrijven die in deze fondsen worden opgenomen, lopen voorop in het voldoen aan ESG-criteria in hun sector, ‘asset class’ of categorie,” aldus Mamadou-Abou Sarr, global head of ESG Investing bij Northern Trust Asset Management. “De bedrijven zijn gescreend op een aantal factoren zoals hun betrokkenheid bij de productie van controversiële wapens, alcohol of tabak en zijn vervolgens beoordeeld op het voldoen aan ESG-principes, zoals mensenrechten, arbeidsrechten, de inzet van recycling en duurzame energie en een onafhankelijke samenstelling van het bestuur.”

Northern Trust Asset Management (NTAM) heeft meer dan 25 jaar ervaring in het beheren van beleggingsportefeuilles op basis van ESG-beleid. Per 30 juni jongstleden heeft NTAM ongeveer US$ 1 biljoen aan vermogen onder beheer, inclusief US$ 65,9 miljard dat specifiek wordt beheerd op basis van een breed scala aan ESG-criteria.

Share Button