BNP Paribas en UNEP gaan partnerschap aan om private investeringen te doen in opkomende economieën

BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, en het United Nations Environment Programme (UNEP) hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel hiervan is voor 2025 $10 miljard vrij te maken om te investeren in commerciële projecten die een meetbaar positieve impact op maatschappij en milieu in opkomende economieën hebben. De doelgroep bestaat uit kleinschalige projecten op gebied van toegang tot duurzame energie, boslandbouw, toegang tot schoon water, verantwoorde landbouw en andere duurzame projecten. BNP Paribas en UNEP gaan samenwerken om projecten te identificeren die aan deze criteria voldoen.  

Jean-Laurent Bonnafé, CEO van BNP Paribas: ”Als internationale bank zien wij het als onze missie een bijdrage te leveren aan een betere toekomst. Wij hebben een belangrijke rol als het erom gaat onze positie als spil in de economie te benutten. We nemen niet alleen zelf actie maar brengen ook meerdere partijen samen om kapitaal te verstrekken aan projecten die klimaatverandering en duurzame ontwikkeling adresseren.”

Het Sustainable Finance Facilities Programme is het eerste samenwerkingsverband van zijn soort in de zin dat het samenwerking tussen bedrijven, investeerders en maatschappelijke organisaties samenbrengt met de steun van overheden. BNP Paribas zal fungeren als kapitaalmarktadviseur en zal institutioneel investeringsgeld inbrengen als participatie in het programma.

Share Button