Angeles Toledo benoemd als fondsmanager Triodos Groenfonds

Triodos Investment Management heeft Angeles Toledo benoemd als fondsmanager van Triodos Groenfonds per 8 januari 2018.

Angeles Toledo heeft meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector. Ze heeft verschillende functies vervuld met een nadruk op fixed income, private equity en investeringen in ontwikkelingslanden. In haar voorlaatste positie was zij werkzaam als fonds-/portfoliomanager van het ASN Groenprojectenfonds bij Actiam. Ze kent de markt van groenfondsen en groenbanken dan ook in detail en is zeer bekend met de Regeling Groenprojecten, de Groenverklaringen en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarmee is zij bijzonder goed gekwalificeerd om de rol van fondsmanager Triodos Groenfonds op zich te nemen.

Angeles heeft een Master in International Finance en een Bachelor in Technische Bedrijfskunde. Ze heeft de Mexicaanse en Nederlandse nationaliteit en woont meer dan 20 jaar in Nederland.

Angeles Toledo over haar overstap naar Triodos Investment Management: “Ik ben zeer verheugd om te gaan werken voor een toonaangevende organisatie als Triodos en kijk ernaar uit om met mijn ervaring op het gebied groene investeringen bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Triodos Groenfonds en daarmee aan de verduurzaming van onze maatschappij.”

Angeles volgt Itske Lulof op, die gedurende zeven jaar de rol van fondsmanager Triodos Groenfonds heeft vervuld en per 1 september 2017 is benoemd tot Director Energy & Climate bij Triodos Investment Management. In haar nieuwe functie geeft ze leiding aan de business line Energy & Climate, waaronder de fondsen Triodos Groenfonds, Triodos Renewables Europe Fund en Triodos Vastgoedfonds vallen. In haar nieuwe rol blijft Itske dus betrokken bij Triodos Groenfonds. Tevens zal ze haar positie als voorzitter van het Beraad Groenfondsen van de NVB blijven vervullen.

Share Button