Lars Dijkstra (Kempen Capital Management) benoemd tot Eumedion-bestuurslid

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft Lars Dijkstra voor twee jaar benoemd tot lid van het Algemeen bestuur. Lars Dijkstra trad in augustus 2005 bij Kempen Capital Management in dienst als Chief Investment Officer (CIO). Daarvoor was hij CIO van Philips Pensioenfonds.

Eumedion behartigt de belangen van de bij haar aangesloten institutionele beleggers op het gebied van corporate governance en duurzaamheid. Doel van de pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsinstellingen en vermogensbeheerders die deelnemer zijn van Eumedion is om de governance, milieu –en sociale prestaties van beursvennootschappen te verbeteren.

Bij Kempen Capital Management is Lars Dijkstra verantwoordelijk voor de algehele beleggingsfilosofie, -stijl en –processen en de beleggingsresultaten van alle Kempen Fondsen. Lars Dijkstra is verder lid van de zogenoemde 300 club, een internationale groep van CIO’s en is externe adviseur van verschillende commissies van pensioenfondsen en family offices, inclusief de Beleggingscommissie van De Nederlandsche Bank. Lars Dijkstra volgt binnen het Eumedion-bestuur Rogier Krens (CIO van Achmea Investment Management) op die zijn maximale, statutaire zittingstermijn van zes jaar in het bestuur van Eumedion bereikte.

Share Button