De CO2-impact van staatsobligaties: Nederland onderaan, Oostenrijk de beste

Institutionele beleggers zullen in de toekomst steeds meer rekening houden met de CO2-impact van hun beleggingen. Vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft nu een poging gewaagd te onderzoeken hoe West-Europese EU-landen zich tot elkaar verhouden op basis van hun CO2-voetafdruk. Nederland en Portugal blijken de zwakste broeders te zijn. Oostenrijk en Frankrijk komen relatief goed uit de bus.

De huidige CO2 voetafdruk van staatsobligaties is een ‘work in progress’. Er valt nog veel te verbeteren en ontwikkelen. Achmea Investment Management draagt actief bij aan dit proces door input te geven op de huidige methodiek en kritisch te zijn in het eigen proces. Datakwaliteit, dekking en verouderde data vormen bijvoorbeeld een belangrijke uitdaging. Daarentegen is Achmea enorm trots op de stappen die in het afgelopen jaar zijn gezet met een CO2 voetafdruk als resultaat.

Meer weten? Download de white paper van Eline ten Bosch (pdf)

Share Button