SSGA integreert ESG in Multi-Factor Fonds

State Street Global Advisors, de vermogensbeheerder van State Street (NYSE: STT), maakt vandaag bekend dat het ESG-criteria heeft toegevoegd aan zijn Multi-Factor Global Equity Fund. Alle beleggingen, met een totale waarde van $398 miljoen, zullen worden ondergebracht in het nieuwe ESG Multi-Factor Global Equity Fund SICAV. Kåpan Pensioner, het Zweedse ambtenarenpensioenfonds, investeert $157 miljoen in het nieuwe fonds.
Ana Harris, Head of Global Equity Beta Solutions:
“Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ESG-factoren de langetermijn performance van een bedrijf beïnvloeden. In onze beleggingsfilosofie gaan we ervan uit dat smartbètafactoren een bewezen outperformance laten zien ten opzichte van indices die op basis van marktkapitalisatie worden samengesteld. Ieder effect in het fonds krijgt een ESG-score toegewezen, in plaats van alleen een positieve of negatieve screening.”
Share Button