Toonaangevende G7-investeerders (waaronder PGGM) verenigen zich in ondersteuning van diversiteitsinitiatief

Een groep vooraanstaande internationale institutionele beleggers, in samenwerking met de Canadese overheid, heeft vandaag een baanbrekend project aangekondigd om belangrijke G7-doelstellingen te bevorderen. Als onderdeel van drie wereldwijde ontwikkelingsinitiatieven is het CFA Institute, en haar wereldwijde netwerk van aangesloten verenigingen, geselecteerd om meer kansen te creëren in de financiële sector en vermogensbeheer door het opzetten van een stageprogramma gericht op studerende vrouwen in geselecteerde opkomende markten.

De institutionele beleggers die hebben toegezegd financiering, expertise en netwerken in te zetten om het diversiteitsinitiatief van de G7 te ondersteunen zijn: AIMCo, Allianz, Aviva, CalPERS, CDPQ, Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), Natixis Investment Managers, OMERS, Ontario Teachers ‘, OPTrust en het Nederlandse PGGM.

CEO en president van CFA Institute Paul Smith, CFA, zegt over de rol die zijn organisatie toebedeeld heeft gekregen: “We zijn zeer vereerd dat we zijn aangewezen door deze invloedrijke groep institutionele beleggers om te helpen een van de hardnekkigste problemen van de industrie te verhelpen: het elimineren van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Als we de doelstellingen van financiële markten in beschouwing nemen – de belangrijke rol bij het uitbannen van armoede, het dichten van het financieringstekort voor de infrastructuur en het bevorderen van omstandigheden waarin kansen voor iedereen beschikbaar zijn – dan is dit initiatief een uitstekend voorbeeld van de invloed die onze industrie kan uitoefenen in het teweeg brengen van betekenisvolle verandering.”

Heather Brilliant, CFA, Vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van CFA Institute zegt: “De selectie van CFA Institute om te helpen meer kansen te creëren voor vrouwen in de financiële wereld, is een erkenning van ons werk op het gebied van genderdiversiteit, waarbij de inspanningen van de CFA Societies in Canada en de programma’s die we hebben opgezet in landen als India voorbeelden waren. Het onderkent ook de voordelen die kunnen worden behaald door de inzet van ons wereldwijde netwerk van lokale verenigingen en onze aanwezigheid in opkomende- en frontier markten. ”

Deuren gaan open: toenemende carrièremogelijkheden voor vrouwen in wereldwijde financiële markten

Ondanks vooruitgang blijven vrouwen over het algemeen ondervertegenwoordigd in topmanagement. Institutionele beleggers en vermogensbeheerders staan in dit opzicht voor uitdagingen, en het relatief lage aantal vrouwen dat kiest voor een loopbaan in de financiële sector en vermogensbeheer wordt vaak genoemd als een belangrijke verklarende factor. CFA Institute geeft een toonaangevend geluid als het gaat over ongelijkheid tussen seksen in de industrie en sponsort onderzoek, organiseert conferenties en evenementen en faciliteert industriebijeenkomsten om het probleem onder de aandacht te brengen.

De aankondiging van vandaag luidt de start in van een tweeledig initiatief om carrièrekansen voor vrouwen wereldwijd te vergroten door:

  1. Het committeren aan de ontwikkeling en implementatie van diversiteitsbeleid, geïnspireerd door wereldwijde best practices, waaronder het IFC-rapport SheWorks uit 2016: Putting Gender-Smart Commitments into Practice; en
  2. Het opzetten en ondersteunen van een samenwerking met CFA Institute en haar wereldwijde netwerk van societies, teneinde een stageprogramma op te zetten dat erop is gericht om studerende vrouwen in opkomende markten aan te zetten zich te verdiepen in, voor te bereiden op en ervaring te vergaren in de beleggingsindustrie.
Share Button