Oneplanetcrowd en Vandebron starten samenwerking om de energietransitie te versnellen

Oneplanetcrowd en Vandebron zijn een samenwerking gestart. Dit vanuit het gedeelde doel om duurzame energie-opwek zo financieel aantrekkelijk mogelijk te maken voor ondernemers. Dankzij gezamenlijke inzet hebben de gebruiker dan niet alleen de mogelijkheid om duurzame energie af te nemen van lokale producenten, maar ook de mogelijkheid om financieel te beleggen in deze duurzame lokale energiebronnen. Naast duurzame stroom hebben de gebruikers ook een duurzaam financieel rendement. 

Naast de dubbele waarde voor energiegebruikers is deze unieke samenwerking ook een nieuwe mogelijkheid voor duurzame ondernemers om samen met klanten en of bewoners de duurzame transitie vorm te geven. Klant wordt financier en gebruiker.  Oneplanetcrowd en Vandebron roepen klanten en investeerders op om zich aan te sluiten bij hun transitiebeweging voor groene energie. De twee bedrijven pleiten ervoor fossiele energie in te wisselen voor duurzame energie. Dit kan door groene energieprojecten te financieren voor eigen gebruik of als investering. Of door direct duurzame energie af te nemen van lokale producenten.

Gemeenschappelijke waarden

De samenwerking tussen Oneplanetcrowd en Vandebron bestaat uit een kruisbestuiving. Vandebron wijst haar energieproducenten op de mogelijkheden van financiering met crowdfunding bij Oneplanetcrowd. Energieproducenten die een duurzame energiebron willen realiseren of uitbreiden vinden bij Oneplanetcrowd niet alleen investeerders en klanten die hun projecten financieren, maar ook ambassadeurs die de ‘groene missie’ delen.

Maarten de Jong van Oneplanetcrowd: “We streven hetzelfde doel na en bundelen onze gemeenschappelijke waarden voor de transitie. Alleen kunnen we het niet. Daarom roepen we zoveel mogelijk mensen op om de missie te ondersteunen.”

Lisa Cornelisse, Manager Duurzame Energieproductie bij Vandebron: “Vandebron geeft producenten een goede prijs voor opwek vanuit de overtuiging dat de meerwaarde van duurzame stroom bij hen terecht moet komen. Op deze manier willen wij producenten stimuleren door te investeren in duurzame opwek om zo de energietransitie samen te versnellen.  We hebben in Oneplanetcrowd een mooie partner gevonden waarmee we duurzame energieproducenten hierbij zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.”

Een goed voorbeeld van de samenwerking is het project van Inenergiebreed, een energieleverancier die door Oneplanetcrowd is gefinancierd en stroom levert aan Vandebron. Meer info over dit project: https://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/200311/description.

Zelf kiezen


Oneplanetcrowd verwijst duurzame energieproducenten die via de ‘crowd’ worden gefinancierd op haar beurt door naar Vandebron. Via Vandebron kunnen lokale en duurzame energieproducenten direct aan de consument leveren. De consument kan dus zelf kiezen waar zijn energie vandaan komt. Of het nou bio-, zonne- of windenergie is. Maarten de Jong: “Een zonnepark dat ons benadert voor financiering zullen we aanraden om in zee te gaan met een energieleverancier die bijdraagt aan de energietransitie, waarmee hij onze missie ondersteunt. Het profiel van Vandebron sluit naadloos aan bij dat van ons.”

Share Button