Dynamic Credit ondertekent UN Principles for Reponsible Investment

Dynamic Credit, de vermogensbeheerder en direct lender, maakt vandaag bekend dat het de Principles for Responsible Investment (PRI) van de Verenigde Naties heeft ondertekend. De PRI is een door de VN ondersteund raamwerk van zes principes die verantwoord beleggen integreren in het beleid van institutionele beleggers. Inmiddels hebben meer dan 2000 bedrijven wereldwijd de PRI ondertekend. Ongeveer 5% van deze bedrijven komt uit Nederland.

Tonko Gast, CEO van Dynamic Credit: “Onze missie is om spaargeld beter naar leners te laten stromen en zo bij te dragen aan een welvarende, duurzame samenleving. Dit is een doorslaggevende maatstaf waarlangs wij al onze activiteiten beoordelen. Het ondertekenen van deze principes is dan ook een logische stap voor ons. We zullen andere bedrijven ook aanmoedigen zich hierbij aan te sluiten en hun expertise en ervaring in te zetten voor een betere wereld.”

Actieve implementatie van ESG-criteria is al een drijvende factor bij de ontwikkeling van nieuwe producten waarbij spaartegoeden en kredietverlening beter op elkaar wordt afgestemd. Voorbeelden van hoe Dynamic Credit bijdraagt aan een duurzame, welvarende maatschappij zijn onder andere het verschaffen van hypotheken waarmee huiseigenaren hun huis kunnen verduurzamen en onze initiatieven in Indonesië voor bredere toegang tot financiering.

Share Button