Duurzaamheid heeft duidelijke invloed op de beleggingsbeslissingen van fondsbeheerders

Duurzaamheid heeft duidelijke invloed op de beleggingsbeslissingen van fondsbeheerders. Dat blijkt uit een analyse van Morningstar die een verband legt tussen fondsstromen en de Morningstar Sustainability Rating. Fondsbeheerders halen geld weg uit fondsen die slecht scoren op duurzaamheid.

Het belang van duurzaamheid bij beleggen neemt alsmaar toe en het besef onder beleggers ook. Maar liefst 75% van alle beleggers geeft aan dat zij duurzaamheid een rol willen geven in hun beleggingsbeslissingen. Een andere belangrijke indicator zijn de stappen die grote professionals zoals APG en BlackRock zetten: zij integreren Environmental, Social en Governance (ESG) in hun beleggingsbeleid. Voor hen is ESG de standaard geworden.

Lees het volledige artikel

Share Button