Inschrijven voor NVP ESG AWARD 2018

Na het succes van vorig jaar zal de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) voor een tweede keer de NVP ESG Award uitreiken. Ook dit jaar zal de prijs gaan naar het lid met de meest toonaangevende ESG-aanpak.

De NVP ESG-commissie heeft de award in het leven geroepen om meer bekendheid te geven aan het feit dat NVP-leden Environmental-, Social- en Governance-onderwerpen hoog op hun agenda hebben staan, goede voorbeelden van ESG-integratie te delen en de verdere ontwikkeling ervan te stimuleren. Het is de ambitie deze award jaarlijks uit te reiken.

Leden kunnen zichzelf nomineren door een formulier in te vullen. De deadline voor aanmeldingen is maandag 8 oktober 2018. Een onafhankelijke jury met als voorzitter Marleen Janssen Groesbeek (o.a. lector Sustainable Finance & Accounting Avans Hogeschool) zal de inzendingen beoordelen. ‘Na het succes van vorig jaar kijken we uit naar de nieuwe inzendingen. Alle kandidaten van vorig jaar gaven er blijk van dat zij bewust omgaan met hun invloedrijke rol als actieve aandeelhouder. We hopen op eenzelfde hoge kwaliteit van inzendingen dit jaar’.

De jury bestaat verder uit Silva Dezelan (Robeco), Maurice Klaver (PGGM), Dorien van der Weele (Mosa) en Tjarda Molenaar (NVP). De leden van de jury zullen een NDA ondertekenen. Tijdens het jaarlijkse NVP-seminar van 14 november zal de winnaar bekend worden gemaakt en zal de award publiekelijk worden uitgereikt.

Share Button