ALD brengt obligaties uit om duurzame vloot te financieren

ALD Automotive heeft succesvol een zogenaamd Positive Impact Bond uitgegeven ter waarde van EUR 500 miljoen. Het doel van deze speciale obligaties is om groene voertuigen te financieren en de transitie naar een toekomst met lage emissie mobiliteit mogelijk te maken. De combinatie duurzaamheid en innovatie staat hoog op de agenda bij ALD Automotive. Morgen, op de Dag van de Duurzaamheid, worden medewerkers en relaties van ALD Automotive Nederland gestimuleerd om met zo weinig mogelijk CO2-uitstoot naar het werk te reizen.  

De opbrengst van de obligaties wordt uitsluitend gebruikt om voertuigen te financieren of te herfinancieren die een positieve bijdrage aan de klimaatverandering meebrengen door vermindering van de CO2-uitstoot. Maar ook voertuigen die positief bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit door vermindering van de uitstoot van stikstofoxide (NOx).

Duurzame groeistrategie

ALD heeft een ​​eerste portfolio van 14.348 hiervoor in aanmerking komende voertuigen geselecteerd om te financieren. De portfolio bestaat voor 24% uit elektrische voertuigen (EV), 76% uit hybride elektrische voertuigen (HEV) en plug-in hybride voertuigen (PHEV), in 13 landen in Europa. De uitgifte is uniek omdat het Positive Impact Bond Framework van ALD Automotive op één lijn ligt met de ICMA Green Bond Principles en de Principles for Positive Impact Finance ontwikkeld door het VN-Milieuprogramma. Om hiervoor te kwalificeren heeft ALD Automotive Quantis, gespecialiseerd in duurzame strategie en oplossingen, in de hand genomen. Stéphane Renie, Hoofd Corporate Social Responsbility bij ALD S.A: “Met deze eerste Positive Impact Bond, kunnen wij onze duurzame groeistrategie verder brengen. Het helpt in de transitie naar duurzame mobiliteit en lage emissie voertuigen in het bijzonder.”

Dag van de Duurzaamheid

De Nederlandse vestiging van ALD Automotive geeft alvast het goede voorbeeld. Op 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, organiseert ALD Automotive Nederland een challenge om duurzaam reizen te stimuleren. Medewerkers en relaties worden uitgedaagd om op deze dag te carpoolen, elektrisch te rijden, of het OV, de fiets of de e-bike te pakken. “Binnen de ALD Automotive groep zijn we koploper als het gaat om elektrisch rijden en alternatieve manieren van reizen. Met dit initiatief willen we het onderwerp duurzaamheid nog eens extra op de agenda zetten”, aldus Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland.

Share Button