Hernieuwd strategisch partnerschap Protestantse Kerk in Nederland en Oikocredit Nederland

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Oikocredit Nederland zullen zich ook de komende jaren gezamenlijk inzetten voor het promoten van het werk van impact investeerder Oikocredit. Daartoe hebben de organisaties vorige week een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Zowel Oikocredit Nederland als de Protestantse Kerk in Nederland zijn lid van impact investeerder en internationale coöperatie Oikocredit. Al sinds 2009 werken de dienstenorganisatie PKN en Oikocredit Nederland samen voor de behartiging van de belangen van Oikocredit. “Met onze samenwerking kunnen we elkaar versterken en het effect vergroten van onze inspanningen om investeerders voor Oikocredit aan te trekken,” aldus Jurjen de Groot, directeur van dienstenorganisatie PKN. De Protestantse Kerk in Nederland heeft 1.850.000 leden, verdeeld over 1572 gemeenten.

Binnen de samenwerkingsovereenkomst is afgesproken dat gemeenten en diaconieën van de PKN die willen investeren in Oikocredit, dit via het landelijk dienstencentrum van de PKN doen. Individuele gemeenteleden kunnen via het Oikocredit Nederland Fonds beleggen. Daarnaast wordt gezamenlijk opgetrokken op het gebied van promotie en communicatie.

Oikocredit Nederland directeur Eric Holterhues: “Oikocredit Nederland is verheugd over het partnerschap met de PKN. Oikocredit Nederland en de PKN zijn natuurlijke partners. Onze missies om bij te dragen aan een betere wereld liggen in elkaars verlengde. Ook onze promotie van het werk van Oikocredit past daar bij. Oikocredit en al zijn betrokken beleggers dragen er zo samen aan bij dat mensen wereldwijd de mogelijkheid krijgen om eigen keuzes te maken om een waardig bestaan op te bouwen.”

Share Button